Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sa slanim priklama od maslina i mola, dubrovački Ođe Ođe najoriginalnija je kućica na Europskom trgu 

Dok smo prolazili među adventskim kućicama na zagrebačkom Europskom trgu petak predvečer, pažnju nam je privukao natpis Ođe Ođe na jednoj od njih. Onda smo primijetili da prodaju prikle, fritule iz dubrovačkog kraja, u slanim varijantama od od maslina i od ribe. Kad smo došli na kućicu, vidjeli smo da prodaju Crvikova i Skaramučina vina.

Naručili smo obje vrste slanih fritula, rekli su nam da su riblje fritule s molom. Nakon par minuta dobili smo dvije porcije mirisnih, jako prozračnih, nemasnih, slanih fritula koje su se topile u ustima. Fritule s maslinama imaju dobru slanost maslina i uz njih bi zaista trebalo naručiti i čašu vina. Fritule od mola dolaze u kartonskoj kutiji, na podlozi od pikantne rikule, s jako aromatičnim suhim smokvama i puno ribe. Na kućici su nam rekli da na sto grama brašna stavljaju 250 grama oslića.

Okus tijesta oživljen je ribanom koricom naranče. Osim ovih zaista ukusnih prikla i lokalnih vina, na Ođe Ođe prodaju i nekoliko lokalnih slanih i slatkih snackova. “Sve što imamo dolazi iz prostora od Konavla do Pelješca,” kažu. U Ođe Ođe možete dobiti dnevnu juhu, sendviče i kiflice s pršutom i suhim smokvama, broštulane mjendule i arancine i kuhani plavac. Izbor vina luta od solidnih do loših, ali sve u svemu s originalnom, racionalno odmjerenom i dobro izvedenom ponudom, Ođe Ođe je jedna od originalnijih kućica na ovogodišnjem zagrebačkom Adventu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.