Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

HELL’S KITCHEN VS. MASTERCHEF Glavni zadatak novog kulinarskog showa na RTL-u jest da se drastično razlikuje od MasterChefa

Neku smo večer, u utorak ili srijedu, gledali epizodu MasterChefa s vrlo talentiranim, stručnim i pristojnim chefom Marinom Plešeom iz Ville Rove. Kandidati su morali replicirati jedno njegovo naizgled jednostavno, a zapravo dosta sofisticirano jelo s inćunima.

Emisija je za promjenu izgledala dobro i zaista kompetitivno do samog kraja, kad se gospođa iz Osijeka, koja je eliminirana, malo jače rasplakala. Uplakana gospođa dobila je više prostora i pozornosti od kandidata koji su prošli dalje, zato što šifra zadnjih nekoliko sezona hrvatskog MasterChefa glasi: Natjecatelji su tu da plaču a ne da kuhaju.

Uskoro počinje snimanje novog RTL-ova gastronomskog serijala. Radi se, podsjetimo, o hrvatskoj verziji Ramseyeve franšize Hell’s Kitchen. U Hell’s Kitchen natječu se isključivo profesionalci, a show vodi renomirani chef Tom Gretić. Znamo više mlađih, talentiranih kuhara koji su se prijavili za sudjelovanje u Hell’s Kitchen Hrvatska. Jedan od glavnih zadataka Hell’s Kitchen jest da se dramaturški i produkcijski drastično razlikuje od MasterChefa.

To znači da se U Hell’s Kitchen mora zaista kuhati, da se ne smije plakati i da emisija u svakom trenutku mora biti profesionalno kompetentna i što manje afektirana. S obzirom na RTL-ovu rutinski nisku razinu natjecateljskih reality formata, nismo posve sigurni da vodstvo hrvatskog RTL-a neće pokušati kompromitirati Hell’s Kitchen, baš kao što je uprava Nove TV pretvorila MasterChef u tursku sapunicu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.