Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

VINOcom, najveći narodni vinski festival u Hrvatskoj i ove je godine okupio veoma mnogo posjetitelja i izlagača

vinocom-2017-g

Profesor Ivan Dropuljić, matematičar koji stoji iza najpopularnijeg hrvatskog vinskog festvala, u četvrtak oko podneva doimao se veselo i ponosno. S gospodinom Dropuljićem pozdravili smo se između stola Esplanadina conciergea i stola na kojem su se dijelile propusnice za VINOcomove goste.

Profesor Dropuljić imao je puno razloga za zadvoljstvo. I ovogodišnje, šesnaesto po redu izdanje VINOcoma, privuklo je nevjerojatno mnogo ljuidi. Već prije jedan Esplanadine su dvorane bile solidno pune, da bi se predvečer prepunile usprkos cijeni od 30 eura za jednodnevnu ulaznicu. VINOcom, koji se službeno zove Zagrebački međunarodni festival vina i kulinarstva, uvjerljivo je najpopularnija vinska smotra u Hrvatskoj.

VINOcom nije mjesto za profesionalne degustacije vina, jer na njemu vlada prevelika gužva (u sklopu festivala organizirane su posebne radionice). Međutim, VINOcom je efikasni alat za širenje kulture vina u Hrvatskoj, budući da VINOcom posjećuju mnogi gosti koji inače ne piju vino, ili se ne razumiju u vino. Stoga svatko u hrvatskoj vinskoj industriji mora respektirati VINOcomovu uistinu značajnu ulogu u popularizaciji vina.

Tijekom kratkog obilaska VINOcoma uočili smo puno zanimljivih vina, a posebno želimo istaknuti novi pjenušac obitelji Šember. Riječ je o blanc de noirsu sa zelenom etiketom, baziranom na berbi  2018. Osim ovog važnog debija, treba istaknuti i Vinoplodov prošek Jakov, šampion Sabatine, zato što je dobrih prošeka simbolično malo a Jakov je napunjen u respektabilnih tidesetak tisuća boca. Osim hrvatskih vinara na VINOcomu sudjeluje i više slovenskih, bosanskohercegovačkih i makedonskih vinarija. VINOcom se, kao i uvijek, održava u Espalanadi. Otvoren je od četvrtka 30. studenog do nedjelje 3. prosinca, od 11 do 18 sati.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.