Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Predstavljamo Irinox, svjetskog šampiona u brzom hlađenju hrane i sponzora izbora za Restoran godine 2023.

irinox-g-1

Brzo hlađenje (eng. blast chilling) posljednjih godina postaje sve popularnija metoda čuvanja hrane. Ovaj proces uključuje brzo smanjenje temperature vruće hrane na sigurnu temperaturu skladištenja u kratkom vremenu. Glavni razlog popularnosti ove tehnike su brojne prednosti koje nudi za kvalitetu i sigurnost hrane.

Važnost brzog hlađenja

Jedna od najznačajnijih prednosti brzog hlađenja je što pomaže održati hranu svježom i sigurnom dulje vrijeme. Brzim smanjenjem unutarnje temperature hrane značajno se smanjuje razvoj bakterija i njezino kvarenje što omogućuje dulji rok trajanja namirnica, a bacanje se svodi na minimum.

Još jedna prednost brzog hlađenja je to što pomaže u očuvanju kvalitete i okusa hrane. Kada kuhana hrana ostane na sobnoj temperaturi, nastavlja se kuhati od preostale topline u namirnici, što može dovesti do prekuhavanja i utjecati na teksturu i okus hrane. Brzim hlađenjem hrane taj se proces zaustavlja. Osim toga, pomaže u očuvanju nutritivnog sadržaja namirnica, osiguravajući da potrošači dobiju zdrave i visokokvalitetne obroke.

Irinox-Banner-1a

Prednosti odabira IRINOX-a

Kada je riječ o ubrzanom hlađenju, IRINOX je vodeća je tvrtka koju visoko preporučuju kuhari i profesionalci u prehrambenoj industriji, zahvaljujući svojim uređajima kao što je šok freezer MultiFresh® Next

Nekoliko je razloga zašto je IRINOX najbolja opcija za brzo hlađenje.

Prvo, IRINOX-ove napredne tehnološke značajke olakšavaju rukovanje, čak i neprofesionalcima. Proizvođač nudi niz modela dizajniranih za različite potrebe i zahtjeve te kupcima pruža mogućnost odabira između različitih načina rada, od laganog hlađenja do dubokog zamrzavanja, sve kako bi širok izbor prehrambenih artikala ostao svjež.

Još jedan značajan aspekt IRINOX-a je njegovo učinkovito korištenje energije. Koriste se materijali koji su ekološki odgovorni, a sva oprema je dizajnirana da troši manje energije od konkurentskih uređaja. Ovaj aspekt IRINOX-a rezultira nižim troškovima, osiguravajući svojim korisnicima ekonomski isplativu investiciju.

Naposljetku, IRINOX ima dokazane rezultate u pružanju pouzdanih i izdržljivih proizvoda svojim kupcima. Tvrtka jamči da njeni proizvodi prolaze strogu kontrolu kvalitete i kontinuirano testiranje kako bi se osigurala njihova visoka kvaliteta. Trajnost i učinkovitost proizvoda osiguravaju brzi povrat ulaganja, što ga čini isplativim u poslovanju.

Generalni distributer IRINOX-a za Hrvatsku, Interlink-gastro, osigurava stručno vodstvo pri odabiru odgovarajućeg rješenja za brzo hlađenje kao i servisnu podršku tijekom cijelog životnog vijeka uređaja.

Kratko vrijeme povrata investicije

Prednosti investiranja u IRINOX, odnosno prednosti povrata takve investicije očite su od samog početka. Visoka razina energetske učinkovitosti smanjuje troškove energije za poslovanje, a dizajn osigurava niske troškove održavanja i popravka. Osim toga, očuvanje kvalitete hrane osigurava manje problema s kvarenjem hrane, kupci su zadovoljni, a manje hrane na kraju bude bačeno, što u konačnici dovodi do uštede za vlasnike. IRINOX-ov ugled u industriji i njegova predanost kontinuiranom istraživanju i razvoju čine ga jednom od najboljih opcija kod ulaganja u kuhinjsku opremu.

U Hrvatskoj su se najveće hotelske kuće poput Valamara, Maistre ili Solarisa odlučile koristiti IRINOX kao i priznati restorani: Pelegrini, Vinodol, Dubravkin put… Razmislite i pridružite im se!

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.