Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NAJBIZARNIJA ZABRANA SVIH VREMENA Pula je zabranila koktele na plaži!

kokteli-cijene

Gradsko vijeće najvećeg istarskog grada ovih je dana donijelo odluku kojom se na plažama zabranjuju nudizam i žestoka alkoholna pića. Kako su pojasnili, topless ne smatraju nudizmom i zabrana ne vrijedi i zvan javnih plaža.  Ali je jasno da se ovom bizarnom odlukom zapravo zabranjuju kokteli, jer se kokteli osim u virgim varijantama sastoje od žestokih alkoholnih pića.

E sada, zabraniti koktele na plažama u gradu koji živi od turizma nije samo bizarno nego i iznimno glupo i štetno. Kokteli su svugdje u svijetu, od Balija preko Cancuna do Azurne obale i San Sebastiana, upravo esencijalni element provoda na plaži. Na brojnim su plažama stoga i otvoreni beach barovi, svaki bolji hotelski bazen ima koktel bar, a većina njih počinje miješati koktele odmah poslije doručka.

Zasad se ne može predvidjeti hoće li se pulski barovi na plažama sada zatvoriti ili tek prekvalificirati na bezalkoholna pića, pivo i vino. Pivo i vino, naime, nisu obuhvaćeni pulskom djelomičnom prohibicijom. U svakom slučaju, odluka o zabrani nudizma i i žestokih pića jedna je od žešćih antiturističkih besmislica koje su se u Hrvatskoj dogodile u posljednje vrijeme; ta je odluka jednako bedasta kao dubrovačka zabrana kotačića za kofere, ali je mnogo štetnija.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.