Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vodnjanski Buffalo još peče solidne pizze i roštilj, ali goste maltretira groznim vinima i pivima

U Vodnjanu je ovih dana vrlo živo, naravno zbog Dana mladih maslinovih ulja Istravirgin, koji se odvija tek stotinjak metara od lokala Buffalo. Kad smo nazvali restoran kako bi rezervirali oko dva sata popodne, rekli su nam da nemaju ništa slobodno do osam navečer. Pa ipak, pronašli su jedan visoki stol za dvoje koji nam je vremenski odgovarao.

Kad smo ušli u restoran, ljudi uistinu nisu lagali. Cijeli restoran popunjen do zadnjeg mjesta, vrlo je živahno mjesto. Čini nam se da ljudi koji su bili gosti restorana nisu ondje samo zbog festivala, već da je riječ o gostima koji češće dolaze. Buffalo objedinjuje dva u Hrvatskoj najpopularnija žanra. On je pizzeria i roštiljarna. Iako nemaju previše dodirnih točaka, Buffalo u obje kategorije izbacuje sasvim solidne tanjure. Roštilj je leskovački, a za pizze su svojedobno osvajali nagrade na međunarodnim natjecanjima i jedne godine bili velike zvijezde zagrebačkog Adventa (prvi su na kućice donijeli pravu peć za pizze). 

Oba jela koja smo naručili, gurmanska pljeskavica i Mortazza pizza s mortadellom, bila su zapravo vrlo dobra, uz pokoju manju grešku. Prvo gurmanska pljeskavica, izvrsno balansirane ljutine, bila je sočna i ukusna, ali na kraju ipak premasna. Iz nje se doslovno cijedila masnoća. Uz to je bila i prevelika za jednu osobu. U restoran smo stigli dosta gladni, ali cijelu pljeskavicu nismo uspjeli pojesti. Uz pljeskavicu smo naručili pržene kolutiće luka, kojih također dolazi brdo na tanjuru, propisno su napravljeni i ne možete ih prestati jesti.  Šteta je što uz njih ne poslužuju kakav domaći umak.

Pržene crvene paprike su dobre,  nisu prekrcane sirovim češnjakom kako često rade slični restorani. Lepinja koju smo naručili bila je apsolutno najgori dio našeg boravka u Buffalu. Prvo, to nije bila lepinja nego tijesto od pizze, koje je usto na stol došlo hladno i žilavo, kao da je staro dva dana. Pizza je bolja od hrvatskog prosjeka. U Istri danas morate tražiti da biste našli lošu pizzu.  Izbora je puno. Odlučili smo se na klasik s mortadellom i pistacijama. Dobili smo lijepo prezentiranu pizzu s pastom od pistacija, izdašnom količinom pistacija i mortadelom polovične kvalitete.

Tijesto je nešto gušće nego što bismo voljeli, ali ipak vrlo fino i ukusno. Lista pića je kriminalna. Nije nam se pilo pivo i iako smo na ulazu u restoran vidjeli plakat za Fabriku, vrlo dobru istarsku craft pivovaru, htjeli smo po čašu vina. Teško je zamisliti da restoran usred Istre nudi samo jednu kućnu malvaziju na čaše. Koja je usput rečeno grozna i uvredljiva za sve istarske proizvođače malvazije koji se trude. Lista pića u Buffalu toliko je loša da je treba promijeniti jučer i prestati maltretirati goste groznim vinima i pivima. Solidan ručak s ekscesom s pićima platili smo 37,30 eura

PIZZA & BBQ BUFFALO 

Istarska ulica 1, Vodnjan

HRANA 3  VINO 1  AMBIJENT +3  SERVIS 3

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})