Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Najveća atrakcija Fuliranja mogao bi biti Picnicov i Kroštulin koktel od panettonea (koji se na pretastingu u Laubi nije mogao probati)

U srijedu 22. listopada organiziran je prvi pretasting adventskog Fuliranja u Laubi kako bi se šira javnost upoznala s dijelom ponude ugostitelja. Ovogodišnji advent s ponudom na Strossmayerovom trgu u mnogočemu bi mogao biti jedan od ambicioznijih do sad.

Na njemu, među ostalima, nastupaju riječki restoran s Michelinovom zvjezdicom Nebo by Deni Srdoč (zanimljivo, Hidden kućica nalazit će se na Esplanadinoj terasi), veterani food truck scene zadarski Picnic Mingle&Fun, jedan od najboljih zagrebačkih azijskih restorana Izakaya, Boogie Lab kao predstavnik trenutno navrućih lokala u Zagrebu, Mate Janković s Institutom za kobasice, Marko Palfi s kućicom Full Cricle, Pizza Social Club i plant based kućica Beg’s. Iako smo uspjeli probati samo dio ponude nekolicine kućica, jasno je kako je riječ o prilično ambicioznim projektima koji su se pripremali mjesecima.

Chef Deni Srdoč osobno je pripremao burgere, koji su u Laubi izlazili kao na traci. Burger s kojim se predstavlja Nebo sastoji se od suho odležane junetine ragua od gljiva, cheddara i odličnog zapečenog peciva,  s tek mrvicom ljutine. Jedan od potencijalno najvećih hitova Fuliranja mogla bi postati kombinacija zadarskog Picnica i Kroštule.

Gospodin Vedran Božićev rekao nam je da pripremaju koktel s ekipom iz Kroštule, koji nažalost nije stigao na vrijeme zbog nevremena. Picnic i Kroštula pripremaju kuhani panettone, gdje bazu koktela čini panettone, vodka kao neutralni alkohol i kamilica, kokosova voda, slani karamel i sok od naranče.

Uz koktel Picnic je predstavio i sarmu s espumom od pire krumipira i muškatnog oraščića, malo kupusa i dimljenom paprikom. Zagrebačka Izakaya priprema vrlo fine bao bunse s prženim kozicama i coleslaw salatom, Mate Janković vrlo dobru izvedenicu najpoplarnijeg adventskog jela kobasicu s odličnim pecivom i paprikom, dok će ekipa Boogie Laba raditi cronutse s pistacijom i limunom i slanu varijantu. Fuliranje se otvara na Strossmayerovu trgu u srijedu 29. studenog. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.