Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dingač ET Ernesta Tolja drugi je put dobio 99 bodova na američkoj platformi Wine Enthusiast

Dingač ET, Ernest Tolj, elitno je vino vinarije Saints Hills u vlasništvu zagrebačkog poduzetnika Ernesta Tolja. Gospodin Tolj prije petnaestak je godina u Hrvatsku doveo Michela Rollanda, najutjecajnijeg svjetskog vinskog konzultanta. Rolland i danas redovito posjećuje Toljeve vinograde i vinariju na Pelješcu. Dingač ET, koji se u pojedinim godinama puni u manje od tisuću butelja, jedno je od najboljih hrvatskih vina i svakako najbolje ocijenjeno hrvatsko crno vino u inozemstvu.

Radi se o gustom, visokokoncentriranom, moćnom, slojevitom Dingaču gotovo uzorne elegancije. Wine Enthusiast velike je američka medijska platforma s nekoliko ekstenzija. Wine Enthusiast jedan je od najutjecajnijih vinskih medija u Sjevernoj Americi. Wine Enthusiast  za razliku od Wine Spectatora relativno redovito prati hrvatska vina.

Marko Fakin za svoj je Teran Il Primo na Wine Enthusastu dobio 95 bodova, a Jasna Antunović 93 boda za Graševinu Tradition. Vina Ernesta Tolja, i crna i bijela, već su godinama visoko ocijenjena na Wine Enthusiastu, što je kulminiralo ovog proljeća s 99 bodova za jednu raniju berbu Dingača ET.

A sada je Dingač ET iz 2020. ponovo osvojilo 99 bodova. Dvije uzastopne ocjene 99/ 100 uistinu su fenomenalan uspjeh Toljeve vinarije, ali i hrvatskog vinarstva. Sav prihod od prodaje Dingača ET ide u dobrotvorne svrhe.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.