Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebački art’otel by Park Plaza napokon se otvara. Sa skoro godinu dana zakašnjenja

Ispred art’otela, smještenog u lijepoj palači na uglu Petrinjske i Amruševe, uklonjene su skele i žičane ograde. Jutros je najnoviji zagrebački hotel bio okružen još samo crvenim vrpcama, iza kojih su radnici uređivali pločnik i popravljali kolnik. Zbog vrijednih cestara valjda nije uklonjen kemijski WC ispred hotelskog restorana.

Art’otel, u vlasništvu pulske Arene, originalno je trebao biti otvoren još u prosincu lanjske godine. No, hoteli kao i restorani, gotovo uvijek kasne s otvorenjem. Originalni Arenin hotel u centru Zagreba trebao je nositi oznaku Radisson Collection baš kao pulski Grand Hotel Brioni.

Nažalost, vlasnici se se odlučili za nešto niži rang, što je šteta za Zagreb, grad kojem kronično nedostaju luksuzni hoteli velikih svjetskih brendova. Prizemni dio art’otela, gdje se godinama nalazio uspješni azijski fusion restoran Time Davora Bienenfelda, sada zauzima azijski fusion restoran Yezi čiji je jelovnik osmislio chef iz poznatog lanca Sushi Samba, dok će kuhinju voditi talentirani kvarnerski chef Dino Knežević. Dobro je, u svakom slučaju, da je strogo središte Zagreba napokon dobilo veći ozbiljan hotel, koji izgleda doista reprezentativno. Cijene noćenja u art’otelu počinju sa 187 eura.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.