Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

DOLAZI AUGUSTO COFFEE SHOP Najbolji rovinjski cafe uskoro se otvara u Zagrebu

Augusto Coffee jedini je lokal u Rovinju koji se bavi isključivo specialty kavama. Augusto Coffee je i jedan od najboljih i najambicioznijih specialty coffee barova puno šire od Istre. Stoga je logično da se šire, a za zagrebačku je publiku posebno dobra vijest da dolaze u Zagreb. 

Do kraja studenog kraj Doma sportova u Metalčevoj ulici otvorit će se zagrebačka ispostava Augusto Coffee. Osim što će u Zagreb donijeti svoj specifični koncept koji se temelji na istraživanju različitih kava, koktelima i zanatskom pekarstvu, Augusto najavljuje i dvije značajne ekstenzije: vlastitu pržionicu i projekt organskog uzgoja u karlovačkoj županiji, odakle će dolaziti pšenica i žitarice za brašna i još nekoliko sastojaka za mala jela koja će se posluživati u Augustu. 

Zagrebački Augusto Coffee neće imati voltu za sjedenje (ne znamo hoće li imati legendarni prozor-šank), ali bit će prostraniji od rovinjskog pa će i ponuda biti šira. U subotu smo u Augustu u Rovinju pili fenomenalnu kolumbijsku kavu, Caturru s plantaže Finca la Riviera iz pariške Kawe, krcatu aroma tropskog voća, posebno kokosa i manga, s lagano zadimljenim aftertasteom koji podsjeća na single malt whisky i suhim hmeljastim finišem. Augusto Coffee značajno će oživjeti zagrebačku scenu specijalnih kava i na nju donijeti novi stil. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.