Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

POTRAGA ZA NAJBOLJIM KVARNERSKIM ĆEVAPIMA – POBJEDNICI Najbolje ćevape na Kvarneru ima Mc Chevap na Kukuljanovu.’’

Rijeka i kvarnersko područje do prije nekoliko godina bili su neosporna prijestolnica hrvatskih ćevapa. Ne po kvaliteti već po kvantiteti s obzirom na veličinu područja. Apsolutno svaki restoran imao je neku vrstu ćevapa i jela s grila, dok je žanr gril restorana bilježio valjda rekordne rezultate.

Zašto je to specifično za kvarnersko područje uz toliko odličnih autohtonih i autentičnih proizvoda, zapravo je teško objašnjivo. Vrlo vjerojatno kombinacija tradicije ljudi koji su došli u potrazi za poslom u nekad industrijsku Rijeku, uvjerenja da su ćevapi neka vrsta tradicionalnog nacionalnog jela ili jednostavno komfor, koji neki ćevapi mogu pružiti. Pa ipak, žanr ćevabdžinica i pečenjara je počeo odumirati. Svaki novi restoran u Rijeci i okolici shvatio je da se mora po nečemu razlikovati i da je tržište napokon postalo zahtjevnije.

Ćevapi naravno neće nigdje otići niti pasti u zaborav, ali je njihovo zlatno doba iza nas. Ostali su oni najbolji. Pa nakon nekoliko tjedana lutanja po restoranima koji su se nama činili kao pretendenti za najbolje ćevape i pojestima nekim kultnim mjestima,  na Kvarneru smo odlučili proglasiti prva tri mjesta. 

1. Mc Chevap -Kukuljanovo

Mc Chevap je sasvim sigurno pobjednik u kategoriji najboljih ćevapa i lepinja. Mc Chevapovi ćevapi su sočni, nimalo gumasti, bogati, karakterni, rahli i pravilno pečeni. Njihov somun također je za svaku pohvalu. Loše strane Mc Chevapa su to što zapravo i nije lokal već fast food kiosk na cesti u industriskoj zoni, pa nemate pravi osjećaj da ste otišli u restoran. Loša je i ponuda pića. No, sve loše strane padaju u zaborav jednom kad dobijete porciju najboljih ćevapa na Kvarneru. 

2. Na Sušaku – Rijeka

Na Sušaku nas je ugodno iznenadio. Iako već nekoliko godina nismo bili u ovoj legendarnoj gostionici kraj vatrogasnog doma na Sušaku, nikad nam nije ostao u pretjerano dobrom sjećanju. Jedne nedjelje, Na Sušaku je ipak pobio gotovo naše neosnovane predrasude. Ćevapi su bili izvrsni, s dubokim okusom zadimljenosti koji ih je razlikovao od gotovo sve konkurencije na Kvarneru. Njihovi ćevapi, koje pripremaju na drvenom ugljenu, sasvim sigurno spadaju među najbolje u Rijeci. Ostatak poput domaćeg kruha, mladog krumpira, ajvara i kajmaka je također na visokoj razini. Na Sušaku čak ima i nekakvu koliko toliko pristojnu vinsku listu. 

3. Batak – Rijeka 

batak-rijeka

Batak je najbolje mjesto za izlaske u Rijeci želite li otići na ćevape. Njihov fantastično uređen restoran na Rivi u prostorima bivše O’Hare, dovoljno je atraktivan sam za sebe. Uz to Batak ima i najprofesionalniju uslugu od svih gril restorana na Kvarneru, jako dobru kartu vina i piva, te najkreativnije ćevape i priloge. Njihova lepinja je fantastična, umaci vrlo dobri, a sami ćevapi iznadprosječno ukusni. Uz sve to, Batak ima i izuzetno prijateljske cijene, pa u kombinaciji svega nije ni čudo da je od otvorenja uvjerljivo najpopularniji restoran u Rijeci. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.