Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

WORLD’S 50 BEST BARS Sips Simonea Caporalea i Marca Álvareza najbolji je bar na svijetu za 2023. godinu

U Singapuru su sinoć proglašeni najbolji barovi na svijetu u izboru World’s 50 Best Bars. Najboljim barom proglašen je Sips iz Barcelone. Sips u barcelonskoj četvrti Eixample vode dvojica barmena koji spadaju među najutjecajnije u industriji, Simone Caporale i Marc Álvarez.

Sips je otvoren nedavno, 2021. godine, pa je njegova pozicija na vrhu ljestvice World’s 50 Best Bar’s svojevrsni fenomen, no treba uzeti u obzir i visoki status koji njegovi osnivači imaju u industriji. Sips je vrlo zabavno mjesto, ali iza šanka se odvija ozbiljno istraživanje i stvaraju novi trendovi i degustacijski meniji za koktele. William Drew, direktor izbora World’s 50 Best zadužen za sadržaj, o Sipsu je rekao da “suvremena istraživanja i tehničku preciznost savršeno prevodi u zabavne koktele, koje prati vrhunsko gostoprimstvo.” 

Među najpoznatijim Sipsovim koktelima su Primordial, od 12 godina odležanog scotch whiskyja, ruby porta i pera nashija, koji poslužuju u metalnom odljevu ruku i Daiquiri Heliodora koji se radi na mašini koja prvo melje led od grejpa dok divovska pipeta stavlja sherry i čašu s rumom i limetom. Još je jedan bar iz Barcelone ušao u prvih deset, to je Paradiso na 4. mjesto a dva bara u prvih deset ima i Mexico City, Handshake Speakeasy, na 3. mjestu i Licocreriu Limantour, an 7. mjestu. Ovo je 20 najboljih barova nas svijetu u izboru World’s 50 Best Bars, cijelu listu možete pogledati OVDJE

  1. Sips, Barcelona
  2. Double Chicken Please, New York
  3. Handshake Speakeasy, Mexico City
  4. Paridiso, Barcelona
  5. Connaught Bar, London
  6. Little Red Door, Pariz
  7. Licoreria Limantour, Mexico City
  8. Tayër+Elementary, London
  9. Alquímico, Cartagena
  10. Himkok, Oslo
  11. Tres Monos, Buenos Aires
  12. Line, Atena
  13. BKK Social Club, Bangkok
  14. Jigger&Pony, Singapur
  15. Maybe Sammy, Sydney
  16. Salmon Guru, Madrid
  17. Overstory, New York
  18. Zest, Seul
  19. Mahaniyom Cocktail Bar, Bangkok
  20. Coa, Hong Kong
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.