Zagrebački Balon otvorio se u jesen 2003. godine. Počeo je kao malo bolja roštiljarna. Budući da smo u ono vrijeme radili u VjesnIkovom danas napuštenom kompleksu u blizini Boćarskog doma kraj kojeg se Balon i danas nalazi, restoran Kreše Ledića, gurmana i filmofila, postao nam je gotovo obavezna adresa osobito četvrtkom navečer, uoči prijeloma zadnjih stranica subotnjeg Magazina Jutarnjeg lista.
Balon je iz godine u godinu postajao sve ambiciozniji. Negdje u ljeto 2008. uoči Velike krize, Balon je već bio jedan od najpopularnijih restorana u Zagrebu, u kojem su se redovito hranili političari, urednici i voditelji Hrvatske televizije, marketingaši i brojni drugi poslovni ljudi. Balon je uoči Krize prodaavao uglavnom bifteke. Kasnje se Balon preorijentirao i na svježu ribu, pa je postao jedan od restorana s najvećom prodajom oborite ribe u Zagrebu, da bi se poslije dolaska talentiranog i kompetentnog chefa Stipana Iličića Balon transformirao u relevantan gastronomski bistro.
Današnji Balon uz svježu ribu i bifteke nudi suho odležane steakove, Kumparičkine sireve, pršut s potpisom malog proizvođača, odličnu plavoperajnu tunu s Ugljana kao i zabavna , vesela comfort food jela, poput pohanih inćuna na orzotu, ali i kontroverzne recepte kao što je šanpjer s opakim, odležanim kozjim sirom.
Vinska lista od početka je bila dobra jer je Krešimir Ledić rodbinski povezan s vlasnikom Vivata Borisom Ivančićem. Danas je, međutm, Balonova vinska karta najbolja dosad, s dosta zanimljivih vina na čaše. Balon se u protekla dva desetljeća etablirao kao jedna od pouzdanih, vrijednih zagrebačkih gastronomskih institucija. Gospodinu Lediću i njegovom timu srdačno čestitamo Balonov dvadeseti rođendan.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.