Motor, loza, kuhača jako je zabavna i lakogledljiva, odlično snimljena emisija s izvrsnom špicom, koja pomalo asocira na jedan obiteljski serijal Gordona Ramseya. Davida Skoku kamera naprosto obožava, a on joj strastveno uzvraća ljubav. Skoko je srdačan, smije se široko i iskreno, govori optimalno glasno i posve razgovjetno; teško je promijeniti kanal kad je Skoko na televiziji.
Njegova nova serija Motor, loza, kuhača zapravo je bajkerski putopis po hrvatskim vinorodnim područjima. Skoko razgovara s vinarima, posjećuje podrume i kuha više manje lokalne specijalitete u vinogradarskim ambijentima.
Ovoga je tjedna emitirana emisija snimljena u Hrvatskom Zagorju u vinogradima i podrumu Tomislava Bolfana, najboljeg zagorskog vinara i začetnika modernog zagorskog vinogradarstva. I sve bi to bilo super, kad bi se Davd Skoko barem malo razumio u vino. Ali, najvažniji istarski chef modernog vremena uopće se, nažalost, ne razumije u vino.
Pa se tako Skoko prvo čudio da traminac može biti suh. Zatim nije mogao vjerovati da se ozbiljna vina stavljaju pod navojne čepove. A usput je primijetio kako Bolfanov redovito nagrađivani Sauvignon, koji načelno ima između 13 i 14 posto alkohola, nije dovoljno konkretan, pa je tražio nešto jače. Toliku količinu neznanja o vinu nismo vidjeli zaista ne znamo otkad. I to se dešava baš u emisiji posvećenoj vinu. Govoreći Skokinim jezikom, skoro sve što je veliki chef gostujući kod vinara Bolfana rekao o vinu, stane u jednu rečenicu: “Srdela je bijela riba.”
Motor, loza, kuhača koju režira Radoslav Jovanov Gonzo, mogla je biti odličan gastroshow. Ako će se snimati druga sezona, David Skoko morao bi u međuvremenu položiti barem drugi stupanj sommelierskog tečaja. I onda će Motor, loza, kuhača postati odličan gastroshow.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.