Portal Dobra hrana u ponedjeljak je u Petom kupeu dodijelila nagrade najboljim restoranima u svom godišnjem izboru. Nagrade su dodijelili u četiri kategorije: tradicionalni restoran, restoran visoke kuhinje, hotelski restoran visoke kategorije i restoran kreativne urbane kuhinje.
Najprestižnija nagrada, ona za najbolji restoran visoke kuhinje, dodijeljena je zagrebačkom restoranu ManO2 i njegovu chefu Hrvoju Kroflinu. Chef godine je Bernard Korak, chef restorana obitelji Korak koji ima jednu Michelinovu zvjezdicu.
Najboljim tradicionalnim restoranom proglašen je zagrebački Tač Vesne i Tihomira Miletića. U kategoriji restorana kreativne urbane kuhinje najboljom je proglašena Konoba Zijavica Tee i Stivena Vunića. Najbolji hotelski restoran visoke kategorije u izboru Dobre hrane je Alfred Keller u lošinjskom hotelu Alhambra.
Nagradu “Andrej Barbieri” za najboljeg mladog chefa u usponu dobio je Grgo Bačelić iz šibenskog restorana Visiani. Nagradu za najbolju vinsku kartu dobio je restoran Nebo by Deni Srdoč u riječkom Hiltonu Costabella. Vinsku kartu Neba potpisuje njihov glavni sommelier Tomislav Mikinac.
Fotografije/ManO2 Facebook Page
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.