Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vivat je uvezao Zotterov Spermidin s pjenušcem. I još nekoliko novih čokolada manje provokativnog naziva

Zotter je urnebesno razigrana, maštovita i antikonzervativna obiteljska tvornica čokolade blizu Graza, koju posjećuju mnogi Hrvati. Zotter, među ostalim, proizvodi ili je proizvodio čokoladice od lososa, banane s curryjem ili kombinacije sira i manga. Oni neobični okusi koji ne prežive na tržištu, poput krumpirove salate s lukom, završavaju na Groblju propalih ideja, s nadgrobnim spomenicima za svaku neuspjelu čokoladu. Groblje propalih ideja nalazi se u dolini ispod tvornice. 

Spermidin je kemijski spoj izoliran u 17. stoljeću koji je nazvan po činjenici da je prvi put izoliran u ljudskoj spermi. U stvarnom životu, spermidin se u velikim koncentracijama nalazi u klicama žitarica, u starim sirevima, kao i u brokuli. Spermidin bitno utječe na niz pozitivnih procesa u ljudskom organizmu i navodno usporava starenje.

Zotter je, dakle, ove jeseni lansirao čokoladicu sa spermidinom i pjenušavim vinom, napravljenim charmat metodom. Spermidin u Zotterovoj čokoladi dolazi iz pšeničnih klica, vino je biološko, a čokolada mliječna, pojačana kremom od badema. Spermidin + Natur-Secco jako je zabavna, raspjevana, vesela čokolada, s naglašenim okusima kruške i citrusa koji vjerojatno stižu iz pjenušca.

Prilično smo uvjereni da Spermidin, ne samo zbog imena, neće završiti na Groblju propalih ideja. Osim Spermidina, zagrebački je Vivat uvezao još nekoliko novih Zotterovih tabli, od kojih nam se najviše svidjela tamna čokolada s whiskyjem, karamelom i pekanima. Ova čokolada ostavlja dojam kao da je prilično bogata alkoholom. Zotterov whisky s karamelom najbolje je jesti uz neki ozbiljan bourbon.

Zotter je, naravno, i ove sezone ostavio na tržištu fenomenalnu čokoladu s kestenima i rumom, valjda najbolji izrazito jesenski čokoladni desert koji se može kupiti u Hrvatskoj. Zotterove čokolade uvozi i prodaje zagrebački Vivat, jedan od najvećih vinskih distributera u Hrvatskoj.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.