Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vlasnik popularnog kafića Mojo 13. i 14. listopada organizira prvi ZGrappa Festival, posvećen rakijama i likerima

Marin Levaj vlasnik je zagrebačkog kafića Mojo, jednog od prvih lokala koji su Martićevu počeli pretvarati u popularni i vibrantni kvart. Gospodin Levaj ispravno je uočio da interes za destilate vrlo brzo raste, pa je odlučio organizirati ZGrappa Festival posvećen rakijama i drugim destilatima. Koji je doživio fantastičan odaziv među proizvođačima.

Na ZGrappa Festival, koji se održava 13. i 14. listopada u Boćarskom domu u Zagrebu, zasad se prijavilo više od trideset proizvođača i distributera iz Hrvatske, četrnaest iz Srbije i još nekoliko iz drugih zemalja. Među hrvatskim izlagačima na ZGrappi će sudjelovati Aura, Rossi, Badel 1862, Wise Gruss, destilerije Magdić, Jedna i Vertigo, Maraska, G3Spirits, Vivat s čuvenom grappom Jacobo Poli, Alca i mnogi drugi.

Na ZGrappi će predavanja održati Dario Grabarić, vodeći hrvatski stručnjak za jaka pića i srpski profesor Ivan Urošević. Nadalje, profesor Marin Mihaljević Žulj održat će radionicu o najčešćim manama u hrvatskim rakijama, dok će Dražen Perković iz Destilerije Perković govoriti o brendiranju rakija za domaće i strano tržište.

Jednodnevna ulaznica za ZGrappu košta 26 eura u pretprodaji, a na dan održavanja festivala 35 eura. Dvodnevna ulaznica u pretprodaji košta 44 eura, a na dan održavanja festivala 50 eura. Ulaznice uključuju neograničeno konzumiranje rakija i likera svih izlagača na ZGrappi.

Ulaznica za event pod nazivom Rakija Pairing, koja košta 85 eura, osigurava i višesljednu večeru s rakijama u renomiranom restoranu Balon. Naposljetku, ulaznica za završni party 14. listopada u 20 sati košta samo pet eura.

Marin Levaj, sin čuvenog glumca Otokara Levaja, diplomirani povjesničar, bivši fotoreporter i novinar Večernjeg lista, veteran je zagrebačke ugostiteljske  scene. Gospodin Levaj vodi Mojo od 2012. godine, a upravo otvara novi lokal kraj Zakmardijevih stuba.

ZGrappa Festival

Boćarski dom, Zagreb

13. i 14. 10. 2023.

ULAZNICE

Jednodnevne 26 eura (pretprodaja), 35 eura (na dane festivala)

Dvodnevne 44 eura (pretprodaja), 50 eura (na dan festivala)

Ulaznice uključuju neograničeno kušanje rakija i likera svih izlagača

Rakija Pairing večera, restoran Balon, 85 eura

Zavšrni party 14. listopada, 5 eura

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.