Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

TOP VINO BY EVINO U Ljubljani se 1. i 2. listopada održava veliki festival slovenskih i svjetskih vina s više od 500 etiketa

Ljubljanski grad u nedjelju i ponedjeljak, 1. i 2. listopada ugostit će smotru Top Vino by eVino. Riječ je o velikom i važnom vinskom festivalu na kojem će sudjelovati mnogi vrhunski internacionalni i slovenski vinari. Top Vino predstavit će više od pet stotina vinskih etiketa i niz brendova jakih pića.

Među slovenskim vinima svakako treba istaknuti kolekciju velikog Marjana Simčiča iz Brda, koji će među ostalim, točiti Sauvignon Vert Opoku, vino koje je ultrapopularni talijanski i kritičar Luca Gardini uvrstio među pet najboljih stranih bijelih vina na cijelom golemom talijanskom tržištu.

Primož Lavrenčič, vlasnik vipavske Burje, predstavit će svoj prestižni modri pinot Žorž, Mitja Lavrenčić iz Vipave prezentirat će različite berbe kultnog Sutora uključujući Sutor Red, dok će Aleks Simčič iz Brda točiti Kolos i Duet Lex. Na Top Vinu sudjelovat će i štajerske vinarije Familia, Herga i Plateis.

Iz Hrvatske na Top Vino dolaze Coronica, Chateau Belaj i Kabola, a iz Hercegovine butikna Vinarija Škegro. Kad je pak riječ o svjetskim vinima, na Top Vino stižu toskanski klasici poput Ornellaie, Tenute di Biserno i vrlo skupog Lodovica, kao i izvrsni šampanjac Pol Roger koji će biti zastupljen i svojom prestižnom etiketom Sir Winston Churchill. Na Ljubljanskom gradu moći će se kušati i Vietti, Tua Rita, Sassicaia, Gaja, Vega Sicilia, Van Zeller, Gravner, Aldo Conterno, Aalto, Sege Mathieu, Charles Heidsick, Chateau Giscours

Top Vino organizira više edukativnih radionica i susreta s proizvođačima i distributerima vina i žestokih pića, kao i atraktivan gastronomski program. Kušati toliki broj vrhunskih vina na jednom mjestu za 70 eura koliko košta dnevna ulaznica za Top Vino by eVino, zaista je fenomenalna prilika. Ulaznice za Top Vino, manifestaciju iza koje stoji najvažnija slovenska distribucijska kuća eVino Gašpera Čarmana, mogu se kupiti OVDJE.

TOP VINO by eVINO

Ljubljanski grad, Ljubljana

01. i 02. 10. 2023.

12:00-18:00

ULAZNICE 70 eura (dnevna) ili 110 eura (dvodnevna)

U cijenu ulaznice uključeni su kušanje svih vina izlagača i vožnja žičarom

RADIONICE

01.10.2023.

14:00 – 15:30 U čemu je tajna cru položaja i jedinstvenost linije vina OPOKA Marjan Simčiča

16:00-17:00Rebula i Pignolo Joška Gravnera, koju će voditi Mateja Gravner

Cijena ulaznica za radionice: 35 eura

Fotografije/Dean Duboković

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.