Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Obitelj Morgan, vlasnici jednog od najuglednijih restorana u zapadnoj Istri, otvorili su hotel Villa Morgan

Morgan na brdu u Bracaniji dugo je godina jedan od najpopularnijih neribljih restorana zelene Istre. Restoran Morgan već dvadesetak godina impresionira svoje goste prilično specifičnim, autorskim jelima od gljiva, povrća, divljači i govedine. Morgan uopće ne drži ribu.

Chefica Ana Morgan

Morganova je jako velika terasa među najljepšima u Istri. Morganova vinska lista toliko je dobra da su nas u zadnjih nekoliko godina ondje vodili neki od najvažnijih istarskih vinara, poput Gianfranca Kozlovića i Franca Cattunara; restoran se nalazi iznad renomirane vinarije Veralda, i pokraj buduće zgrade ambiciozne nove vinarije Bastian.

Obitelj Morgan, koja je među ostalim kuhala na velikom domjenku za stotinjak ljudi u povodu jedne od obiteljskih proslava velikog vinara Morena Coronice, sada je otvorila i manji hotel. Villa Morgan ima pet suvremeno dizajniranih soba i jedan veći apartman s dvije spavaće sobe i dnevnim  boravkom. Tu je i infinity bazen, sa spektakularnim pogledima na zelenu Istru.

Ana Morgan, koja danas vodi obiteljski posao, ove je jeseni predstavila novi meni, koji bi trebao biti još ambiciozniji od prethodnih. Novi ćemo Morganov meni  isprobati u idućih nekoliko tjedana. Restoran obitelji Morgan i ove je godine dobio Michelinovu preporuku, dok je Gault&Milleau lani proglasio gospođu Morgan Najboljom cheficom nove tradicionalne kuhinje.

Listopad i studeni optimalni su mjeseci za posjet zelenoj unutrašnjoj Istri. Ne samo zbog sezone bijelih tartufa, nego i zbog zaista romantičnih krajolika, koji se dramatično razlikuju od ljetne, obalne Istre. Villa Morgan, skupa s obližnjim San Roccom i San Canzianom, spada među najbolje adrese, koje vrijedi obići u mjesecima zlatnih vinograda i bijelih tartufa.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.