Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kempinski u Savudriji danas je mnogo bolji nego što je bio prije desetak godina

U nedjelju oko pola dva, prije početka JRE-ova domjenka u savudrijskom Adriatic Golf Clubu, sjeli smo u bar obližnjeg hotela Kempinski. Pitali smo barmena koji šampanjac toči na čaše. Ugodno nas je iznenadilo kad nam je rekao da se na čaše toči Louis Roederer Brut Collection.

Louis Roederer iz Reimsa jedna je od najuglednijih šampanjskih kuća uopće, koja među ostalim proizvodi famozni Cristal. Većina velikih hotela s pet zvjezdica na čaše rastače bezlične šampanjce velikih korporacija, tako da je pomalo neobično kad u baru hotela kao što je Kempinski dobijete karakteran šampanjac poput Roederer Brut Collectiona. Čaša Roederera u Kempinskom košta 20 eura, što nije pretjerano za današnje standarde.

Barmena smo, doduše , morali zamoliti da nam šampanjac ne toči u flute nego u standardnu vinsku čašu: u Reimsu, glavnom gradu Champagne, flute je zasluženo već davno izbačen iz uporabe. Barmen je brzo naučio. Kad smo predvečer došli na još malo šampanjca, dobili smo Roederer Collection u univerzalnoj čaši za bijelo vino, baš kako treba.

Primjer točenja Roederera na čaše samo je jedan od primjera značajnih poboljšanja, koja su se dogodila u savudrijskom Kempinskom. Prije desetak i više godina Kempinski je, kao i neki drugi hrvatski hoteli s pet zvjezdica, bio tek atraktivna nekretnina, kojom se nije baš dobro upravljalo.

Današnji Kempinski ima gotovo besprijekoran servis i zaista veoma udobno uređene sobe i apartmane. Kupaonice su luksuzne s debelim, mekim ručnicima i Molton Brown kozmetikom, kreveti su izrazito udobni, pojedini apartmani imaju jako velike terase sa lijepim pogledima na more, a detalji poput ruža i ljiljana u sobi , tipični za zaista ozbiljne i raskošne svjetske hotele, Kempinskom daju višu dimenziju.

Minibar nažalost varira između jako lošeg i jako dobrog. Jako je dobro što se u hladnjaku nalaze Billecart Salmon, lokalno pivo San Servolo i korektna kolekcija svjetskih destilata koju bi, doduše, trebalo dopuniti nekim tipičnim istarskim destilatima. Jako je loše što su svi snackovi i voćni sokovi trećerazredni: u hotelu s pravih pet zvjezdica ne želite u sobi stvari poput Hariba. No, taj nam detalj nije mogao pokvariti veoma dobar dojam o sadašnjoj formi Kempinskog u Savudriji.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.