Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sve uspješnija zapadnoistarska vinarija Veralda 27. rujna gostuje u zagrebačkom vinskom baru Wine & Friends

veralda-visintin

Wine and Friends u Vrbanima najagilniji je zagrebački vinski bar. Wine and Friends, u vlasništvu distributera Lu Ma Ekskluziv, svakogA tjedna organizira posebne vinske večere posvećene renomiranim hrvatskim vinarijama (dok četvrtkom u Wine and Friends često gostuju Old Pilots, najpoznatija zagrebačka zanatska destilerija). U srijedu 27. rujna u Wine and Friends Luciano Visintin osobno će predstaviti vina svoje obiteljske vinarije Veralda. 

visintin-g
Obitelj Visintin
Veralda Xtriana 2020 1
wine-friends-otvorenje-g

Zapadnoistarska Veralda je jedna od najvećih istarskih obiteljskih vinarija, sa šezdeseak hektara vinograda blizu Brtonigle. Veralda kontinuirano sadi nove vinograde, a većina njenih položaja u organskom je uzgoju. Veralda se u proteklih nekoliko godina nametnula kao vodeći proizvođač klasičnih pjenušaca u Istri. Visintin će iduće srijede u zagrebačkim Vrbanima točiti šest svojih vina.

Radi se o komunikativnoj  ali supstancijalnoj Malvaziji Xtriani iz 2022. godine. maceriranoj i elegantnoj Malvaziji Dorati iz 2019. godine, moćnom, raskošnom Refošku Xtrianu iz 2020. godine, opakom pjenušcu Blanc de Noirs iz iste berbe  kojeg smo prije par dana pili u samoborskom Cantillyju, ružičastom pjenušcu Xtrian Brut iz 2019. i novom Veraldinom vinu, pjenušcu Brut Natur Rose. Veraldina večer u Wine and Friends odlična je prilika za dubinsko upoznavanje portfolija jedne od najambicoznijih istarskih vinarija.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.