Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zašto Slobodna Dalmacija misli da apartmanske ili hotelske čistačice ne smiju uzeti pauzu za kavu?

Slobodna Dalmacija jučer je na webu objavila tekst o nekom vlasniku velike vile za iznajmljivanje, kojeg su duboko razočarale njegove čistačice. Tekst je objavljen pod naslovom Splitskog  rentijera prenerazilo  ponašanje čistačica…

Iz tog bi se naslova dalo zaključiti da su raskalašene  čistačice organizirale orgije na bazenu ili da su, u najmanju ruku, nemilice praznile vlasnikov vinski podrum.

Tek na kraju vrlo dugog članka doznajemo da je vlasnik vile zatekao  čistačice kako piju kavu. Slobodna, dakle, smatra da je skandalozno i vrijedno  naslova to što su neke žene, koje krvavo fizički rade, odlučile uzeti pauzu za kavu.

Zanemarimo li činjenicu da naslov o preneraženom  rentijeru spada u onu školu  opremanja novinskih   tekstova koju je Feral  svojedobno briljantno obuhvatio egidom Fali im desk u glavi. Implikacije  teksta i naglaska u naslovu mnogo su gore i podsjećaju na eksploataciju radništva tipičnu za Dickensovo vrijeme i Dickensove romane.

Zar su čistačice niža ljudska bića da nemaju pravo popiti kavu? Zar bilo tko uopće smije  nekoga zaposliti a da toj osobi ne osigura pauzu tijekom radnog vremena ?

Zar je bilo kome, pa i rentijeru iz teksta Slobodne  Dalmacije, zaista skandalozno što se njegove radnice odmaraju uz kavu? 

Suvremena turistička industrija ne trpi tako divljački odnos prema zaposlenima.  Kao što ne trpi ni iznajmljivače koji se tako ponašaju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.