Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Noelove klasične lasagne s raguom možda su najslasnije i najbolje jelo iz dostave u Zagrebu

Michelinov Noel, kao i mnogi svjetski fine dining restorani, krenuo je u ambiciozan projekt ekstenzija brenda. Pekarnica Noel Bread & Deli izvrsno posluje već više od godinu dana, a Noelov suvlasnik, sommelier Ivan Jug, upravo traži lokaciju za drugu pekarnicu.

Burger by Noel trebao bi se otvoriti prije kraja godine na Iblerovom trgu, gdje je Noel ovih dana ušao u prostor svog budućeg burger bara.  U Noelu razmišljaju i o otvaranju klasičnog francuskog sezonskog bistroa, a nedavno su pokrenuli dostavu koja se trenutno zove Food & Burger by Noel, ali ima puno širi sadržaj od burgera. Riječ je prije svega o dostavi jela za ručak u urede i kod kuće do četiri popodne, dok se burgeri, štrukle i lasagne mogu naručivati cijeli dan, od 11:30 do 21:30.

Noelovi dostavni ručkovi drastično se razlikuju od sve druge hrane u Zagrebu koja se naručuje preko dostavnih službi. Ravioli punjeni kozjim sirom servirani s puno zelenog povrća, otmjeno su bistronomsko jelo, koje se može jesti iz dostavnih kutija ali bi odlično funkcioniralo na Rosenthalovu tanjuru sa srebrnim beštekom. Sočan hrskavi batak odležane patke iz domaćeg uzgoja poslužen na raguu od povrća, srčano je i zasitno jelo kojem dodatni karakter daju ručno izrađeni mlinci chefa Brune Vokala.

Kremasta salata Cezar donosi se u dvije kutije: pečena piletina pakira se posebno kako toplinom ne bi sparušila listove zelene salate. Burrata sa slatkim malim rajčicama popularna je vegetarijanska opcija, dok su lasagne briljantne. Obožavamo lasagne, ali ih u Zagrebu nemamo gdje jesti; zadnje uistinu dobre lasagne probali smo prije pet ili šest godina u originalnoj, prvoj verziji pizzerije O’Hara.

Noelove lasagne, koje koštaju 13 eura, zapečene su s hrakavom koricom i pune odlično bogatog ragua sa školski pripremljenim bechamelom.  Tjestenina se, naravno, radi u Noelovoj kuhinji. Vokalove su lasagne vjerojatno najslasnije dostavno jelo u Zagrebu. Kušali smo i burgere.

Klasični burger, koji košta nešto manje od 8 eura, ima rahlu pljeskavicu i vrhunsko pecivo iz Noelove pekarnice. Umami Special burger sa sojom i wasabijem atraktivna je inovacija, dok su slatki tanki lički krumpirići prilično neodoljivi. Ako Noelov dostavni program zaživi, a cijene su zaista povoljne, bit će to golemi korak naprijed u kvaliteti hrane koja se u Zagrebu može naručiti preko Wolta.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.