Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

NAJJEFTINIJA PIZZA IKAD Domino’s trenutno prodaje pizze za samo tri eura. Je li to znak krize u hrvatskoj franšizi najvećeg svjetskog lanca pizzerija? 

dominos-zagreb

Danas smo prošli kraj prvog zagrebačkog Domino’sa preko outa hotela Sheraton, i nismo mogli vjerovati sadržaju plakata pred ulazom u pizzeriju. Na plakatu piše da Domino’s Classic Pizza trenutno košta samo 2,99 eura. To je vjerojatno najjeftinija cijela pizza koja se može kupiti u Hrvatskoj.

Radi se, naravno, o akciji koja je počela 11. rujna i završava u subotu 16. rujna. Cijena je, svejedno, nevjerojatno niska. Pogotovo s obzirom na činjenicu da je zagrebački Domino’s , kad se otvorio, u nekim elementima bio skuplji od američkog Domino’sa.

Domino’s, naravno, nema i nikad nije imao veze s pravom pizzom. No, cijena od tri eura u današnjim je okolnostima upravo očajnički preniska za bilo koje zasitno jelo. Stoga se postavlja pitanje je li zagrebački Domino’s, koji se u zadnje dvije godine proširio na nekoliko dobrih kvartovskih lokacija, ušao u financijske probleme? Ili je Domino’sov food cost toliko nizak da mogu prodavati cijelu pizzu za tri eura i ne gubiti novac na toj smiješnoj cijeni. Ako je drugi odgovor točan, on svjedoči o groznoj kvaliteti Domino’sovih sastojaka. 

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

NAJJEFTINIJA PIZZA IKAD Domino’s trenutno prodaje pizze za samo tri eura. Je li to znak krize u hrvatskoj franšizi najvećeg svjetskog lanca pizzerija? 

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min