Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Zagrebački El Toro i Maredo od danas uvode tjedne menije za ručak po prilično povoljnim cijenama. Većina jela chefa Marija Mihelja košta između 4,5 i 13 eura.

maredo-terasa

Niz restorana različitih žanrova u svijetu već dugo vremena priprema posebne menije za ručak po široko pristupačnim cijenama. Gotham Grill and Bar, svojedobno jedan od najboljih njujorškiH restorana, prije petnaestak je godina nudio trosljedne ručkove za točno 30 dolara. U tom istom Gothamu chefa Alfreda Portalea u ono vrijeme niste mogli večerati za manje od 300 dolara za dvoje.

U Hrvatskoj sve više restorana primjenjuje model posebnih menija za ručak ili posebnih tjednih menija, poput Vinodolove tjedne karte koja se mijenja svakog četvrtka. A od danas El Toro i Maredo, vodeći zagrebački gastrotainment restorani, uvode tjedne menije za zaista mali novac. Oba je menija osmislio chef Mario Mihelj.

El Torov se meni za ručak ovog tjedna sastoji od juhe od luka (4,5 eura), tacos trisa (8 eura), zapečenih patlidžana (9 eura), pokea od lososa (13 eura), burgera od black angusa (11eura), dok su nešto skuplji tek svinjski obrazi u zelenom curryju (18 eura) i teleća tagliata(19 eura). El Toro ovog tjedna za ručak nudi i sushi set od 14 zalogaja za 11 eura.

U Maredu će se za ručak kuhati juha od bundeve za 4,5 eura i juha od bikova repa za pet eura. Bruschetta s govedinom i kremom od pečene paprike košta osam eura, fettuccine s raguom od pivca 11 eura, a salata sa špinatom i pečenim lososom 11 eura. Marinirani batak i zabatak na roštilju koštaju devet eura, pikantne goveđe okruglice u šalši od rajčice 13, a tagliata od Black Angusa samo 19 eura. I Maredo za ručak priprema sushi set od 14 zalogaja za 11 eura.

U vrijeme ubrzavanja inflacija, cijene El Torova i Maredova tjednog menija čine nam se iznimno korektne; radi se zapravo o možda najnižim cijenama među svim restoranima višeg ranga u Zagrebu. El Toro i Maredo razvili su i posebni vinski program za ručak, prilagođen tjednim menijima chefa Mihelja. Cijene čaše vina kreću se između 4 i 6 eura, osim desetak godina odležanog Madirazzina Dingača koji košta osam eura, ali Dingač je ipak Dingač. S duge strane, čaša šampionske beljske Premium Graševine košta samo dva i pol eura. 

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Zagrebački El Toro i Maredo od danas uvode tjedne menije za ručak po prilično povoljnim cijenama. Većina jela chefa Marija Mihelja košta između 4,5 i 13 eura.

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min