Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Eva je najbolji restoran u Gorskom kotaru. Pljeskavice od divljači su žestoke i dobre, štrudla od borovnice izvrsna

Do restorana Eva nam je trebalo otprilike 45 minuta dramatične, prekrasne, šumske vožnje iz Rijeke. Eva je smještena u predivnom krajoliku gotovo netaknute prirode u kojoj se isplati provesti cijeli dan, pa doći na okrjepu. Eva je pritom i sasvim solidni restoran, s jednom od najboljih kontinentalnih terasa u Hrvatskoj.

Kako bi i trebao, jelovnik je fokusiran na divljač i ponešto težih lokalnih jela, a vrlo nam je drago što je kratak i ne sadrži nepotrebna jela od kojih pate slični restorani. U Evu smo očigledno došli na kraju udarnog vikenda, što su nam umorne i pomalo nervozne konobarice i same priznale, pa tako nisu imali neka jela s jelovnika i većinu butelja s vinske karte. No, to samo govori o činjenici da je turizam u Gorskom kotaru na vrlo dobroj putanji, iako zapravo nema za ponuditi ništa osim božanstvene prirode.

U Evi smo dakle s kratkog i primamljivog jelovnika za predjelo naručili pastrvu na bruschetti i paštetu od divljači. Oba su predjela bila sasvim dobra, ali bi bila za razinu bolja da Eva ima malo bolji kruh. Dimljena pastrva je čvrsta i zavodljivog okusa, pašteta s dodatkom ljubičastog luka i džema od šumskog voća je vrlo dobra.

Glavna jela su još bolja. Rižoto od divljači kuhan je školski, ali je proveo otprilike 5 minuta previše u tavi pa je nažalost došao premekan. Ipak, okusom i teksturom radi se o iznenađujuće dobrom rižotu, u kojem glavnu ulogu igraju intenzivno meso divljači i gljive. Ultimativno šumsko jelo za početak jeseni.

Pljeskavica od divljači je pak fenomenalno jelo, dubokog, distinktivnog okusa i jače ljutine. Pljeskavica od divljači jedno je od jela koje zasitno i propisno žari i pali, dok je divlji krumpir koji ide uz pljeskavicu ipak slabija strana jela, nimalo hrskav, pomalo gnjecav. Svakako, izrazito ukusno jelo koje bismo rado ponovno pojeli, posebice kad dođemo jako gladni.

Za piće smo nakon kraćeg natezanja zbog ispražnjenih hladnjaka naručili Krauthakerov crni pinot i Deep Dive IPA-u od Varionice, umjesto koje nam je ipak poslužena Fakin IPA od Medvedgrada. Vino ne toče pred gostima, već za stol donesu već natočeno u čaše, tu politiku bi trebali hitno promijeniti.

Za desert smo naručili štrudlu od borovnice koja je bila apsolutno savršena, bez ijedne zamjerke. Borovnice nisu bile ni preslatke ni prekisele. Eva je ponovno dokazala i potvrdila svoj status najboljeg goranskog restorana, a voljeli bismo i da je konkurencija malo bogatija i jača.

EVA

Gorski raj 4, Lokve

HRANA +3  VINA 3  SERVIS 3  AMBIJENT +4

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.