Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

TUNALICIOUS 2023. Porečani i njihovi brojni gosti sinoć su mogli gledati kako se filetira tuna i slušati Soul Fingerse

Poreč ovih dana živi u znaku Tunaliciousa, festivala posvećenog plavoperajnoj tuni, jednoj od gastronomski najdragocjenijih riba na svijetu. 

Na Tunaliciousu sudjeluje sedamnaest porečkih restorana, a glavni se program odvija na rivi, gdje je smješteno još sedam kućica: pet s hranom poput tunaburgera i drugih  formata ribljeg  street fooda. Tu su još i štand sa sladoledom i velika kućica buzetske Aure, gdje su se od rane večeri miješali kokteli.

U petak navečer glavna je zvijezda Tunaliciousova programa bila sama tuna, teška nekih četrdesetak kilograma. Kuhari restorana   Divino pokazivali su Porečanima i brojnim njihovim gostima kako  se filetira plava tuna: tunino crveno meso zatim je završilo u carpacciu.

Poslije ovog poučnog cooking showa došao je red na rock and roll. Soul Fingersi i sinoć su pokazali da spadaju među najbolje hrvatske live bandove. Njihova već klasična izvedba Drive my Car ne bi naljutila ni Paula McCartneya. Večeras na Tunaliciousu nastupa zagrebački japanski restoran Izakaya. 

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

TUNALICIOUS 2023. Porečani i njihovi brojni gosti sinoć su mogli gledati kako se filetira tuna i slušati Soul Fingerse

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min