Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Leading Hotels of the World uvrstio je Villu Nai u posebnu Phaidonovu monogorafiju najbolje dizajniranih svjetskih hotela 

nai-g

Leading Hotels of the World vodeća je svjetska organizacija luksuznih hotela. LHW je osnovan 1928. godine u Europi, a među utemeljiteljima bio je čuveni Negresco iz Nice.

Poslije Drugog svjetskog  rata LHW se preselio u Sjedinjene Države. Danas okuplja oko 400 hotela iz  80 zemalja, uključujući pariški i londonski Ritz,  Dolder Grand u Zürichu  i bečku Villu Coburg.

LHW u Hrvatskoj ima sedam članova: rovinjski Grand Park i Monte Mulini, dubrovačku Villu Dubrovnik i Sun Gardens, Ikador u Iki, hvarski Palace Elisabet i Villu Nai na Dugom Otoku.

Jednom davno dok nije počeo propadati, zagrebački je Intercontinental (današnji Westin) bio učlanjen u Leading Hotels of the World.

Leading Hotels of the World iduće će godine objaviti posebnu  mnogorafiju Design  (Luxury coffee table book) velikog formata posvećenu uređenju hotela.

LHW objavljuje Design u suradnji s Phaidonom/Monacellijem, vodećim svjetskim izdavačem velikih monografija. Vlasnici Ville Nai ovih su dana službeno  obaviješteni da će njihov hotel biti uvršten u Design.

Ovdje je važno spomenuti da hoteli ne plaćaju sudjelovanje u projektu Design. Riječ je o još jednom velikom svjetskom priznanju za najspektakularniji hrvatski hotel.

Podsjetimo, Villa Nai početkom lipnja dobila je nagradu francuskog magazina Hotels and Lodge za najljepši izolirani resort na svijetu. Villu nai projektirao je arhitekt Nikola Bašić.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.