Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Ubijen je ‘Putinov chef’, ratni zločinac Jevgenij Prigožin

U srijedu oko sedam navečer BBC je javio da je u zrakoplovoj nesreći blizu Moskve poginuo Jevgenij Prigožin, svojedobno najbliži suradnik Vladimira Putina. Prigožin je ovog ljeta pokrenuo vojnu pobunu protiv Putina.

Čim je pobuna propala, postalo je jasno da Prigožin neće dugo živjeti. Prema zasad dostupnim izvorima, Prigožinov avion oborila je ruska protuzračna obrana.

Jevgenij Prigožin bio je zapovjednik kriminalne privatne vojne formacije Wagner, koja je počinila bezbroj najgorih zločina u Ukrajini, Africi i Aziji. Jevgenij Prigožin od ranih je godina bio opasni kriminalac. U dvadesetoj je godini osuđen na dvanaest godina zatvora zbog oružanog napada. Pošto je izišao iz zatvora počeo se baviti ugostiteljstvom.

Prvo je prodavao hot dogove, a zatim otvorio nekoliko luksuznih restorana, što ga je približilo ruskoj društveno-političkoj eliti. Zbližio se i s Vladimirom Putinom. Zbog ugostiteljskog backgrounda i modela po kojem je Kremlj Wagnerove vojno-kriminalne usluge plaćao lažnim ugovorima s Prigožinovom paravan firmom za catering, dobio je nadimak Putinov chef. Sad ga je, eto, Vladimir Putin dao ubiti. Dobra je vijest da je Prigožin umro. Loša je vijest da je nalogodavac njegova ubojstva i dalje živ. Cijelu priču o Jevgeniju Prigožinu možete pročitati OVDJE.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Ubijen je ‘Putinov chef’, ratni zločinac Jevgenij Prigožin

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min