Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

NBA LIGA PLJAČKE TURISTA Ženi na Mykonosu tri jednostavna riblja jela naplatili 1600 eura. Kad se pobunila, konobari su je opkolili…

 Čini se da su Hrvati unatoč rastućoj pohlepi još uvijek amateri za jake igrače na Mediteranu (što im nije nikakvo opravdanje). Jedna je Amerikanka na društvenim mrežama detaljno opisala sistem kojim su nju i prijateljicu opljačkali na Mykonosu.

Kako prenosi britanski tabloid The Sun, dvije su žene odlučile sjesti na piće i lagani ručak u poznatom DK Oyster Baru na Platis Yialosu. Znajući da je DK zloglasan po nabijanju računa, potrudila se više puta naglasiti konobaru da im ne donosi fancy pića, da žele piti samo običnu Piña Coladu i Daiquiri od jagode, za koje su znale da koštaju dvadesetak eura. Inzistirala je da joj konobar potvrdi da ju je razumio, što je on na kraju i potvrdio.

Onda su naručile su i dva jednostavna jela, frigane lignje i krokete od rakovice. Kad su dobile račun skoro su se onesvijestile, napisala je. Račun je iznosio 520 eura. “Na računu koji nam je donio konobar pisalo je da lignje, koje su btw bile gumaste, koštaju 98 eura a par preslanih kroketa 185 eura,” tvrdi Amerikanka. Obratila se voditelju restorana, koji nije pokazao nikakvu namjeru da joj pomogne. “Ismijao nas je i rekao da smo trebale pažljivije čitati meni. Stvar je u tome da nam nitko nije ni donio meni,” napisala je Amerikanka.

U drugom članku, Sun je objavio priču Cheryl Lamphere koja je s prijateljicama otišla na večeru u jedan restoran na Mykonosu. Nisu namjeravale štedjeti, ali nisu bile osobito gladne, pa su naručile bocu šampanjca za 200-tinjak eura i par laganih ribljih snackova. Konobari su ih, tvrde, počeli pritiskati da moraju naručiti konkretna jela ako žele ostati u restoranu i piti šampanjac, pa su po njihovoj preporuci naručile paštu s jastogom i još dva jela. Prvo što ih je zabrinulo jest da je konobar šampanjac odmah naplatio posebno, a onda njihovu karticu ostavio na pultu. Za nekoliko trenutaka na stol su stigli golemi pladnjevi jastoga, rakova i riba. Gošće su rekle da su porcije prevelike i da nisu naručile pladnjeve nego jednostavna jela, ali osoblje se ponašalo tako, kažu, da su imale osjećaj da s nije pametno raspravljati. Kad su počele jesti, sad već posve bez apetita, počeli su ih uvjeravati da moraju probati i kamenice. Još nisu ni pojele do kraja, kad su im ispostaivli račun na 1600 eura. Za tri jela. Bez šampanjca. Čim su se pobunile, kažu, kompletno osoblje je opkolilo njihov stol, kao da su gošće prevarile restoran a ne obratno. “Atmosfera je bila toliko agresivna, nas par žena okružene samim muškarcima, da smo odlučile platiti račun samo da možemo otići iz restorana.” Sun navodi još par primjera s Mykonosa, uključujući i ženu koja je kćer odvela na piće i snack i to morala platiti 600 eura.

Želite li izbjeći da vas opljačkaju u restoranima i kafićima bilo gdje na Jadranu i šire, pročitajte OVAJ VODIČ.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

NBA LIGA PLJAČKE TURISTA Ženi na Mykonosu tri jednostavna riblja jela naplatili 1600 eura. Kad se pobunila, konobari su je opkolili…

by Kult Plave Kamenice time to read: 2 min