SOL tapas na hrvatski najavili su veliku promjenu. Chef Mate Janković na svom je Facebook profilu objavio da još uvijek jedan od najvrućih zagrebačkih restorana mijenja gotovo sva jela na meniju.
Na novom meniju SOLi koji na snagu stupa 4. rujna, bit će među ostalim tartar od odležane govedine s espumom od hrena i kokicama od pira, pečena cikla s kozjim sirom i crumbleom od maka, trgani confit od svinjskog vrata na krekeru od svinjske kože s ukiseljenom jabukom, rotkvicom i perom od jabuke, ali najatraktivnije zvuče internacionalni formati koje će SOL koristiti za novi pogled na tradicionalnu hrvatsku hranu, na čelu s tacosima purica i mlinci i gyozom punjenom krvavicom s kiselim zeljem, a kao zicer zvuči i zagrebački katsu sando. Od starih hitova u SOLi ostaje samo pašticada u njoku, njihovo potpisno jelo, dok će profiterole s past rvom zamijeniti profiterole punjene epsumom od tvrdog kraljveg sira, s roastbeef jusom i crnim tartufom. SOL i dalje ima sireve i opsežnu, vrlo dobru vinsku kartu.
Tapasi će se posluživati samo za večeru, dok će za ručak raditi novi SOL bistro, s desetak sezonskih jela koja će se mijenjati svaki tjedan, i u kojem će kuhati Mate Janković. Riječ je o najvećim promjenama od otvaranja SOLi koje će sigurno obnoviti interes publike.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.