Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Poreč je, čini se, šampion poštenih cijena u hrvatskom turizmu. Čaša klasičnog pjenušca košta kao pola cappuccina na Korčuli

U nedjelju oko četiri sjeli smo kod Barolina. Barolin je najbolji vinski bar u Poreču i jedan od najboljih u Istri. Nismo mogli vjerovati cijenama na vinskoj listi. Većina bijelih vina košta između 3,8 i 5,5 eura za čašu. Čak i opravdano kultna malvazija Omo Milana Budinskog ne prelazi pet i pol eura, što je euro i pol manje od cappuccina na Korčuli, i tri eura manje od prosječne cijene čaše Oma u Zagrebu.

Čaša klasičnog Misala košta oko 4 eura, a čaša izvrsnog Radovanova Sauvignona manje od četiri eura, dakle baš kao pola cappuccina na Korčuli. Čaša Kozlovićeve Selekcije prodaje se za oko četiri i pol eura. Šest čaša vina, bocu Jamnice, espresso i porciju ručno narezanog pršuta serviranog s odličnim sourdughom, platili smo 45 eura, što je fenomenalna vrijednost za novac na Jadranu 2023. godine.

Barolin nije iznimka. Kad smo došli u apartman/ malu vilu s jako lijepim pogledom na pučinu na otočiću Sv. Nikola, naručili smo butelju jako finog Veraldinog pjenušavog rosea Xtrian. Butelja Xtriana košta samo 35 eura, što je, opet , jeftinije nego u većini zagrebačkih hotela i restorana i posve neusporedivo s dalmatinskim otocima ili Dubrovnikom. Naposljetku, cijene vina u gastronomski raskošnom restoranu legendarne braće Cerea na Sv. Nikoli kao da su došle iz 2022. godine, a cijene hrane više su nego korektne s obzirom na ekspertno kuhanje i veoma dobre sastojke. Čini se da Poreč najozbiljnije konkurira za titulu šampiona razumnih i poštenih cijena u ovoj definitivno preskupoj turističkoj sezoni.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Poreč je, čini se, šampion poštenih cijena u hrvatskom turizmu. Čaša klasičnog pjenušca košta kao pola cappuccina na Korčuli

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min