Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Bistro Pod zidom u srpnju priprema gazpacho, burratu s pečenim rajčicama i cvjetove tikvica punjene kozjim sirom

Popularni zagrebački bistro Pod zidom, kojem je u lipnju potvrđena Michelinova preporuka, osvježio je redoviti meni s nekoliko privlačnih sezonskih jela.

Najvažnijim nam se čini gazpacho, ne samo zato što smo ušli u sezonu pravih rajčica, nego i stoga što su hladne juhe prirodno rješenje za srpanjske vrućine. U bistrou Pod zidom gazpacho pripremaju od rajčica i krastavaca, uz dodatak umaka od mente.

Burrata je već godinama jedno od najpopularnijih restoranskih predjela u Zagrebu. Burratu drže skoro svi, od Carpaccia do Batka. Burrata, sir idealan za vrućine, Pod zidom se poslužuje s pečenim i svježim rajčicama, consommeom od rajčica i uljem od bosiljka. Tržnice su ovih dana prepune lijepih narančastih cvjetova tikvica. Stoga je logično da restoran koji se nalazi pored tržnice Dolac u srpnju priprema cvjetove tikvica.

U bistrou Pod zidom cvjetove tikvica pune kozjim sirom, pa ih serviraju s domaćom majonezom od ljutike. Pod zidom je nedavno vratio i lanjski ljetni hit: krastavce s vrhnjem i emulzijom kamenica. Osim sezonskih jela, Pod zidom je svojim gostima odlučio ponuditi više ljetnih pića. Radi se o tri bezalkoholna koktela, tri niskoalkoholna koktela uključujući Americano, i kućni pet nat pjenušac koji za bistro Pod zidom proizvodi plešivička vinarija Šember. 

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Bistro Pod zidom u srpnju priprema gazpacho, burratu s pečenim rajčicama i cvjetove tikvica punjene kozjim sirom

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min