Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U nedjelju 9. srpnja izlazi ABV, magazin Kulta Plave Kamenice posvećen destilatima

abv-najava

Scena jakih pića u Hrvatskoj raste jednako brzo kao i vinska industrija. Stoga je Kult Plave Kamenice osmislio ABV, digitalni magazin za kulturu destilata. ABV će izlaziti jednom godišnje, baš kao i Vinski izvještaj Kulta Plave Kamenice. Glavni je cilj ABV-a afirmirati najvažnije trendove u hrvatskoj proizvodnji i prodaji jakih pića. A ti trendovi doslovno bujaju.

Prije desetak godina u Hrvatskoj nitko nije ozbiljno komercijalno pekao rakiju ni proizvodio gin. Danas, međutim, imamo čitav niz malih i velikih destilerija koje za svoje destilate dobivaju najviše ocjene na važnim međunarodnim natjecanjima. Što, naravno, nije slučajno.

Fotografija/Mario Kučera

Destilerska scena u Hrvatskoj, kao i scena uvoznih jakih pića, raste gotovo jednako brzim tempom kao što je rasla industrija hrvatskih privatnih vinarija prije dvadesetak godina. Kvaliteta je postala ultimativni cilj. Ako se tako nastavi, hrvatska će jaka pića postati gotovo jednako važna kao hrvatska vina. ABV, digitalni magazin Kulta Plave Kamenice za kulturu destilata, sadrži prikaze najvažnijih hrvatskih destilerija kao i najutjecajnijih disitributerskih tvrtki, s njihovim velikim brendovima.

ABV će izlaziti svake godine početkom srpnja u formatu digitalnog magazina, koji se može downlodati na različitim platformama. Prvo izdanje ABV-a izlazi na 185 stranica, na kojima su predstavljeni Old Pilot’s (Duh u boci), PPD, G3 Spirits, Wise Grus, Fine stvari, Badel 1862, Jedna, Vertigo, Alca, Pernod Ricard, Brown Forman, Aura, Rossi i destilerija Magdić. Svi tekstovi objavljeni u ABV-u posebno će biti objavljeni na web stranici i društvenim profilima Kulta Plave Kamenice.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.