Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Frankova Summer in Siam egzotična je ljetna pizza, koja zaista miriše na lipanj, srpanj i kolovoz

frankos-pizza-2

Miris pečenih paprika amblematski je miris ljeta. Summer in Siam, nova sezonska pizza zagrebačke pizzerije Franko’s, intenzivno miriše na pečene paprikama.

Što nije neobično, jer se paprike na Summer in Siam koriste u tri oblika. Umak za ovu inovativnu napoletanu  napravljen je od San  Marzana, pečenih paprika i diskretne doze češnjaka, dok se na  tijestu nalaze male ali intenzivne žute paprike.

Kako bi se pojačao doživljaj raznolikih okusa paprika, umak je pojačan maslinovim uljem s čilijem, što novoj Frankovoj pizzi daje blagi element pikantnosti pojačan ljutim medom zagrebačkih  specijalista za kapsaicin, manufakture Volim ljuto.

Glavni element nadjeva, uz fior di latte, čine marinirane  kozice u kojima kao da se osjeća nijansa limete (što bi bilo logično s obzirom na Tajland u nazivu pizze). Tu su još i blago hrskavi, sitno sjeckani mladi luk, i veliki list bosiljka kao nepogrešivi simbol ljeta.

Summer in Siam gastronomski je dosad najkompleksnija sezonska pizza jedine hrvatske pizzerije koja je ušla, i to  triput  zaredom, među 50 najboljih europskih pizzerija izvan Italije.

Summer in Siam košta 16 eura i izvrsno se slaže s  dobro ohlađenim provansalskim roseima poput Chateaua Minuty, koji se u Franko’s Pizza & Baru toči još od otvaranja 2019. godine.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Frankova Summer in Siam egzotična je ljetna pizza, koja zaista miriše na lipanj, srpanj i kolovoz

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min