Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Goblet je najambiciozniji pivski bar ikad otvoren u Rijeci, sa 16 tapova i više od 220 različitih etiketa piva 

goblet-g

Pivska scena u Rijeci je svojedobno krenula prilično energično. Novi pivski dućani su počeli nicati jedan za drugim, no brzo su se ispuhali pa se jedno vrijeme u Rijeci gotovo nigdje nije moglo kupiti ozbiljnije pivo. Bilo je to vrijeme kad se craft scena u Hrvatskoj tek počela razvijati, ali ni sad kad je hrvatska sve bolja i živahnija Riječani nemaju ozbiljan dućan ili bar mjesto gdje mogu probati i kupiti nova piva. Sve do ovog trenutka.

Goblet pivski bar otvoren je u prostoru sad već legendarnog Cukarikafea u Starom gradu. Kafić Cukarikafe je u početku bio neodoljivo sladak i šarmantan lokal gdje se okupljalo mnoštvo lokalnog stanovništva, ali vrijeme ga je ipak pregazilo. Novi prostor kompletno je renoviran. Goblet ima obrise pravog pivskog puba na nešto suvremeniji način. Nema teškog drva i zagasitih zamračenih prostora, već je sve u duhu skandinavske minimalističke estetike.

Dragulj u kruni nalazi se iza šanka. Trenutno je dostupno 16 tapova, što je više nego u svim lokalima koje smo posjetili u Hrvatskoj. Na tap se toči nekoliko stilova u stalnoj ponudi, a dio ponude će se povremeno mijenjati. Tu su Augustiner, Bernard, Schneider, Lindemans, Kasteel, Freddo Fox, Bura i Pulfer, Brewdog, Zmajska, Sudden Death i Põhjala.

Druga velika atrakcija su ogromni hladnjaci u kojima se skladište limenke i boce. U Gobletu se u hladnjacima nalazi otprilike dvjestotnjak različitih etiketa iz cijelog svijeta. Tako se mogu pronaći skandinavska piva sa psihodeličnim etiketama, belgijski aleovi kojih imaju otprilike 40-tak, začetnici globalne craft scene Sierra Nevada, različiti souri, poseban hladnjak s pivskim smoothiejima, veliki broj hrvatskih craftova, boce u limitiranoj seriji, kao i veće boce primjerene za poklone.

Probali smo nekoliko piva poput odličnog točenog španjolskog Freddo Foxa It’s Too Berish soura i hazy IPE škotskog Brewdoga. Svi Gobletovi djelatnici prošli su posebne edukacije za točenje i serviranje različitih stilova piva, tretman čaša, temperature i pjene. Zaista je poseban gušt sjediti za šankom i promatrati cijeli postupak. Goblet je tek na početku i mogao bi samo rasti, možda  i postati neizbježni igrač na riječkoj i hrvatskoj pivskoj sceni. Rijeka je dobila još jedan visoko specijalizirani lokal koji samo potkrijepljuje činjenicu da se grad gastronomski budi, i to kroz raznoliku ponudu. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.