Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

DOBRO DOŠLI U aROMA GELATO ACADEMY Najveći proizvođač prirodnog gelata u Hrvatskoj upravo školuje i zapošljava više od 300 ljudi

aroma-g

aROMA Gelato Experience ovog će ljeta imati točno 50 butika širom Hrvatske, uglavnom na obali. Prošli se tjedan, primjerice, novi aROMA butik otvorio na središnjem dijelu rovinjske rive. Osim toga, aROMA upravo pokreće proizvodni pogon u Ogulinu, na površini od 4500 kvadratnih metara. Riječ je o vjerojatno najvećoj greenfield investiciji u tom dijelu Hrvatske i o najvećoj manufakturi zanatskog gelata u Europi, a možda i šire.

aROMA je u Ogulinu upravo otvorila trideset radnih mjesta u proizvodnji: iduće će ih godine biti dvostruko. Da bi se mogla ovako brzo i snažno širiti, aROMA neprekidno zapošljava. Ovog će ljeta aROMA otvoriti ukupno više od 300 radnih mjesta.

Da bi mogla pronaći kompetentne djelatnike koji će znati raditi u njihovim buticima za gelato, aROMA je pokrenula posebnu edukativnu instituciju _ aROMA Gelato Experience Academy. Prvo treba naglasiti da je aROMA Gelato Experience Academy potpuno besplatna. Polaznici ove jedinstvene Akademije naučit će mnogošto o sirovinama koje aROMA koristi, poput plemenitih pijemontskih lješnjaka, vrhunskih pistacija iz sicilijanskog Brontea, aromatičnog indijskog manga Alphonso ili čuvene i skupe madagaskarske vanilije.

Naravno, polaznici aROMA Akademije učit će i o ponašanju tamne čokolade i svježeg sezonskog voća u proizvodnji zanatskog gelata. Program Akademije obuhvaća više drugih sadržaja vezanih uz proizvodnju i prodaju gelata, kao i uz rad u modernim poslovnim sustavima: tu su povijest gelata, standard HACCAP,   pravila komunikacije na prodajnim mjestima, posluživanje različitih porcija i tipova gelata, kao i priprema affogata, vrućeg espressa sa sladoledom u zamrznutom kornetu za sladoled.

Radi se o novom, nedavno lansiranom aROMA hit proizvodu. Posebno je važno da edukacija za rad u aROMA Gelato Experience buticima podrazumijeva i tečajeve iz korporativne kulture: riječ je o vještinama bez kojih se veoma teško snaći u suvremenom biznisu.

Na kraju edukacije svi će polaznici aROMA Gelato Experience Academy pisati test iz teorijskih znanja. Zatim će polagati posluživanje gelata, i to pred međunarodnom komisijom u kojoj sjedi nekoliko renomiranih talijanskih stručnjaka za gelato. Najbolji pojedinac i najbolja grupa bit će nagrađeni dvodnevnim izletom u Italiju, kako bi u domovini gelata dopunili znanja i vještine koje su stekli u aROMA Akademiji.

Nedostatak kompetentne radne snage jedan je od najvećih, baš strateških problema raznih razvojnih projekata u Hrvatskoj, i to ne samo u ugostiteljstvu. Jednostavno rješenje jest nazvati jednu od nekoliko stotina posredničkih agencija, i naručiti grupu Filipinaca ili Nepalaca. Kreativno i dugoročno održivo rješenje jest uključiti što više lokalnog stanovništva u svoj projekt, omogućiti im odgovarajuću edukaciju, i onda im osigurati dobro plaćena radna mjesta.

Utoliko je aROMA Gelato Experience Academy inovativni i pokazni primjer svladavanja krize radne snage, koja trese hrvatsko gospodarstvo. Zainteresirani polaznici , koji žele iduće mjesece zarađivati novac okruženi mirisnim i prirodnim aROMA gelatom u atraktivno uređenim buticima širom obale ili u Zagrebu, trebaju se prijaviti na web adresu aROMA-gelatoexperience.com. Svo podatke o Akademiji i link za prijavu možete pronaći OVDJE.

Ovaj sadržaj produciran je u suradnji s aROMA Gelato Experience

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

DOBRO DOŠLI U aROMA GELATO ACADEMY Najveći proizvođač prirodnog gelata u Hrvatskoj upravo školuje i zapošljava više od 300 ljudi

by Kult Plave Kamenice time to read: 2 min