Janez Bratovž i David Skoko večeras u novigradskom Maestralu spajaju ribe i rakove s opakim kozjim sirevima Aleša Winklera

David Skoko već godinama priređuje posebne gastronomske večere u novigradskom hotelu Aminess Maestral. U petak 26. svibnja Skoki se pridružio Janez Bratovž, velemajstor slovenske visoke kuhinje.
Skoko i Bratovž u Maestralu danas pripremaju meni od dva naizgled nespojiva elementa: ribe, rakovi i školjke miješaju se s trpkim, opakim, ultra aromatičnim sirevima Aleša Winklera, vlasnika Kumparičke, koje je u Novigrad donio neke od svojih ekstremnijih proizvoda, uključujući genijalni kremasti pljesnivi sir dostojan cheese trolleya restorana s dvije ili tri Michelinove zvjezdice.
Skoko i Bratovž kombiniraju Kumparičkine sireve sa strijelkama, škampima, kaneštrelama i šparogama. Za wine pairing zaduženi su korčulanska vinarija Bačić i grande dame peljeških vina, Mare Mrgudić Bura.
Skokina, Bratvžova i Winklerova večera u Maestralu doima se kao jedna od uzbudljivijih proljetnih gastronomskih avantura u zapadnoj Istri.