Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Janez Bratovž i David Skoko večeras u novigradskom Maestralu spajaju ribe i rakove s opakim  kozjim sirevima Aleša Winklera

aminess-gourmet

David Skoko već godinama priređuje posebne gastronomske večere u novigradskom hotelu Aminess Maestral. U petak 26. svibnja Skoki se pridružio Janez Bratovž, velemajstor slovenske   visoke kuhinje.

Skoko i Bratovž u Maestralu danas pripremaju meni od dva naizgled nespojiva elementa: ribe, rakovi i školjke miješaju se s trpkim, opakim, ultra aromatičnim sirevima Aleša Winklera, vlasnika Kumparičke, koje je u Novigrad donio neke od svojih ekstremnijih proizvoda, uključujući genijalni kremasti pljesnivi sir dostojan cheese trolleya  restorana s dvije ili tri Michelinove zvjezdice.

Skoko i Bratovž kombiniraju  Kumparičkine sireve sa strijelkama, škampima, kaneštrelama i šparogama. Za wine pairing zaduženi su korčulanska vinarija Bačić i grande dame peljeških vina, Mare Mrgudić Bura.

Skokina, Bratvžova i Winklerova večera u Maestralu doima se kao jedna od uzbudljivijih proljetnih  gastronomskih avantura u zapadnoj Istri.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.