Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na Ugljanu se 23. i 24. lipnja održava Blue Fish, gastronomski festival posvećen plavoj ribi

blue-fish-kali

Ugljanski ugostitelj Marko Treslin preklani je pokrenuo Blue Fish Festival, gastro manifestaciju posvećenu plavoj ribi. Blue Fish se održava 23. i 24. lipnja u Kalima, čuvenom ribarskom mjestu na otoku Ugljanu.

Na ovogodišnjem Blue Fish festivalu nastupit će već standardna chefovska postava: David Skoko, nauporniji popularizator plave ribe u Hrvatskoj, kao i zadarski kuhari Tomislav Karamarko i Josip Vrsaljko. David Skoko lani je, primjerice, pripremio “kualjski” panino sa skušom, karameliziranim ljubičastim lukom, rikulom i rajčicom. Tomislav Karamarko kuhao je, među ostalim jelima, krokete sa srdelama, a Josip Vrsaljko tortilje s pašticadom od tune.

Za vina na Blue Fishu zadužen je poznati zadarski sommelier Ivan Siblik, organizator Zadar Wine Festivala, najveće dalmatinske vinske manifestacije. Zasad se zna da će na Blue Fishu nastupiti vinarije Degarra, Fiolić, Vrsaljko i Ker-Vin. Osim vinara, na Blue Fish dolazi i ugledna zagrebačka destilerija Old Pilots, čiji su ginovi neizostavni inventar velike većine ozbiljnih barova i restorana.

Zanimljivo je i važno da je londonski The Independent uvrstio Blue Fish među deset najatraktivnijih ljetnih festivala u Hrvatskoj. Blue Fish se organizira uz potporu Zadarske turističke zajednice i općine Kali.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.