Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Je li ovo u redu? Dubrovnik kafićima zatvara terase zbog preglasne glazbe

cele-dubrovnik

Grad Dubrovnik oduzeo je jednom kafiću pravo na korištenje javne površine  na sedam dana, zato što je na terasi tog kafića izmjerena 73 decibela glasna glazba, dok je dopušteno 56 decibela.

Dubrovnik je, dakle, doista počeo zatvarati terase, premda privremeno, kafićima s preglasnom  muzikom. Ova nam se odluka čini prilično besmislenom. Dubrovnik je prelijep ali zapravo bolno dosadan grad, koji se gasi poslije ponoći osim u nekoliko noćnih klubova.

Stotine tisuća turista koji posjećuju Dubrovnik ne žele ići spavati u jedan ujutro, nego žele dočekati zoru nad Gradom. Za to im trebaju kafići, barovi i glazba.

Nadalje, glazba u centru Dubrovnika nikome ne smeta. Na Stradunu već godinama Dubrovčani gotovo da ne žive: Stradun je danas veličanstvena povijesna scenografija. 

Dubrovački gosti mahom  borave u hotelima, zato što Dubrovnik za razliku od većine jadranskih destinacija raspolaže s puno hotelskih soba visoke kategorije.

Zašto onda, pobogu, kažnjavati kafiće s glasnijom glazbom, ako ona skoro nikome ne smeta? Vjerojatno zato da bi se održao licemjerni privid konzervativnog, mirnog i pristojnog grada koji, eto, ide rano spavati.

Dubrovnik sve to nije. Želi li opstati kao jedno od vodećih europskih ljetovališta, Dubrovnik uopće ne smije ići spavati.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.