Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NOTICA O DAVIDEU KMETU-GIGIJU Kako je jedan od najboljih hrvatskih konobara postao rovinjski taksist

davide-1

“Lani, 14. lipnja, položio sam ispit za taksista i odmah počeo voziti,” pričao nam je u nedjelju ujutro Davide Kmet, donedavno jedan od najboljih hrvatskih konobara. Gospodin Kmet punih je 28 godina radio u restoranima rovinjske obitelji Pellizzer, prvo u Gianninu a zatim u Riju na rivi.

Zahvaljujući srdačnosti, duhovitosti i  bezuvjetnom profesionalizmu, Davide Kmet postao je simbol ovog uspješnog bistroa. Kmet je dobio i godišnju Gault Milleauovu nagradu za najbolji servis. I onda je nestao. Da bismo ga jučer sreli u centru Rovinja, naslonjenog na taksi.

Davide Kmet karijeru je promijenio zbog zdravstvenih razloga. Prije osam je godina operirao vene. “Preklani mi je noga postala tvrda kao kamen. Nisam znao što se dešava . Doktori su rekli da mi se u veni stvorio ugrušak. Morao sam na operaciju, pa na rehabilitaciju. Odlučio sam napustiti ugostiteljstvo. Naprosto, bilo me strah poslije ugruška i operacije provoditi ponovno cijeli dan na nogama. Prijatelji su mi rekli da se od taksija može solidno živjeti. I evo, sad će biti godinu dana kako vozim taksi i moram priznati  da posao ide dobro,” kaže Davide Kmet Gigi. Rovinj je tako izgubio najboljeg konobara, ali je dobio vjerojatno najsimpatičnijeg taksista. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.