Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SKANDAL U KONZUMU Proizvođač krumpira Mirjan Dodlek tvrdi da ja Pavao Vujnovac zabranio Konzumu da otkupljuje njegov krumpir

konzum-krumpir

“Prije malo više od mjesec dana 14. ožujka 2023. oko 13 sati nazvao me direktor voća i povrća u Konzumu i rekao mi sljedeće: “Dodlek, ovaj tjedan do petka isporuči svu robu prema narudžbama našeg tradinga. I to je to. Dobio sam, nažalost, usmeni nalog iz ENNA Fruita da od ponedjeljka više ne smijemo naručivati krumpir od tebe,” požalio se Jutarnjem listu Mirjan Dodlek, međimurski proizvođač i otkupljivač krumpira koji je otvoreno okrivio Pavla Vujnovca da je zabranio Konzumu nastavak suradnje s Dodlekovom tvrtkom.

Pavao Vujnovac, predsjednik Prvog plinarskog društva, istodobno je i jedan od najvećih dioničara Konzuma, ali i vlasnik tvrtke ENNA Fruit, koja se bavi isporukom voća i povrća, pa i krumpira Konzumu i drugim trgovačkim lancima. Dodlek je Konzumu isporučivao prilično velike količine krumpira, između 11 i 12 tisuća tona godišnje. Sada strahuje da će bankrotirati, za što okrivljuje vlasnika ENNA Fruita i suvlasnika Fortenove.

Posebno je zanimljivo kako je prije Konzumove odluke da prestane kupovati krumpir od Dodlek, Vujnovčeva EMMA Fruit pokušala kupiti Dodlekovu tvrtku, što je Dodlek odbio. U Konzumu su Jutarnjem listu rekli da se nitko ne može miješati u njihove poslovne procese. Tvrde, također, da je ugovor s Dodlek firmom i dalje na snazi i da će njegove ponude uzimati u razmatranje, što zapravo ne znači ništa. ENNA Fruit također je odbacila Dodlek optužbe o utjecaju na Konzumove poteze, ali su potvrdili da su s gospodinom Dodlek pregovarali o preuzimanju njegove tvrtke.

Vodstvo Fortenove trebalo bi ozbiljno razmisliti o utjecaju ovog skandala na Konzumov imidž. Potrošači će uglavnom stati na stranu manjeg, individualnog proizvođača, a ne na stranu velike korporacije. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.