Mate Janković, koji je nedavno postao suvlasnik Johanna Francka na zagrebačkom glavnom trgu, pokrenuo je originalan program gostovanja. U Paralelnom slalomu kako je koncept nazvan, svaki gostujući chef s Jankovićem priprema šest slijedova po dva tapasa, sa šest osnovnih namirnica: brancinom, goveđim fileom, divljim šparogama, carkim mesom, paškim sirom i limunom.
Već prvo gostovanje, na kojem je kuhao chef Ande Udovičić iz bračkog Lemongardena, pokazalo je da je Paralelni slalom pogođen. Imali su 120 rezervacija u četvrtak, koji nije osobito prometan restoranski dan. U četvrtak 27. travnja gostuje Matija Bregeš iz Baltazara, a 18. svibnja Matija Bogdan (ex The Ledbury, ManO) novi executive chef Aminess hotela. Nakon Bogdana Paralelni slalom će pauzirati do jeseni, Sol se prebacuje ne ljetno izdanje na terasi.
Matija Bregeš (Baltazar) i Mate Janković (Sol)
Sol tapas bar, Trg Bana Jelačića 9, Zagreb
27.04.2023.
večera ima 3 seatinga: 19:00/19:30/20:00
Cijena: 45 eura po osobi
Rezervacije na: 095 683 1777
Ulaznice dostupne na šanku SOL-i
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.