Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hilton u Radničkoj priprema raskošne bao bunse s biftekom, brancinom i piletinom u hoisinu

hilton-bao-buns

Zagreb je prije tri ili četiri godine poludio za bao bunsima, paperjastim azijskim parenim pecivima lakšima od oblaka. Zagrebački bao bunsi najčešće se pune carskom svinjetinom, katkad kozicama i povrćem, a u najkičastijim varijantama tipičnima za Tkakčićevu ulicu, bunsi se udružuju čak i s pomfritom.

Hilton u Radničkoj odlučio se, međutim, na raskošniju verziju bao bunsa. Hiltonovi bao bunsi, koji koštaju 16 ili 17 eura za tri peciva, nadjeveni su biftekom, tempurom od brancina i piletinom u hoisin umaku.

Sva tri peciva su izvrsna, premda bismo izbjegli majonezu na tehnički perfektnoj tempuri od brancina. Tanke trakice bifteka u bogatom smeđem umaku s puno prženog luka imaju veoma snažan okus, dok piletina u hoisinu ima autentične azijske okuse. Uz još malo jačih začina poput lišća korijandera i svježeg, uistinu ljutog čilija, Hiltonovi bao bunsi zaslužili bi i iznimno visoku ocjenu. No, i ovako su gotovo neodoljivi. Uz ove ambiciozne bao bunse pili smo klasični Fevreov Chablis iz 2018. koji se tek približava optimalnoj formi. U Hiltonu u Radničkoj kuha kompetentni nepalski chef Tika Ram Sharma.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.