Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Večeras se na dodjeli Oscara toči samo Fleur de Miraval, rose šampanjac Brada Pitta. Probali smo ga, evo kakav je

brad-pitt-fleur

Što je logičnije (i što je više meta) nego na dodjeli Oscara točiti šampanjac koji proizvodi jedna od najvećih holivudskih zvijezda? Osim što je marketinški besprijekorna, ova odluka organizatora Oscara predstavlja i skok u kvaliteti. Nakon kratkog razdoblja Piper Heidsiecka, Brad Pitt je lani dobio ekskluzivu i njegov rose Fleur de Miraval jedini je šampanjac koji će se večeras točiti na dodjeli.

Fleur de Miraval je zaista ekskluzivan šampanjac koji Pitt proizvodi s uglednom šampanjskom kućom Pierre Peters. Fleur de Miraval nije ekskluzivan samo zbog cijene koja je prilično visoka nit zbog Brada Pitta, već zbog malih količina, proizvodi se samo 20 tisuća boca godišnje što je neznatno za količine koje izbacuje industrija šampanjaca. Kupili smo ga u zagrebačkom Vivatu za prošli Božić, podjednako znatiželjni i skeptični zbog teške celebrity promocije koja ga je pratila. Otvorili smo ga prije gotovo točno godinu dana na ručku u Le Bistrou Esplanade.

Fleur de Miraval razbio je naše predrasude i upisao nam se u favorite. Riječ je vrlo ozbiljnom, elegantnom, gotovo autoritativnom šampanjcu od 75 posto chardonnaya i 25 posto crnog pinota, odležanom 36 mjeseci. Fleur de Miraval ima čvrstu teksturu, naglašeno je kremozan, s bogatim aromama malina, rabarbare, kreme od jagoda, elementima citrusa i zelenih jabuka. Šampanjac Brada Pitta ima boju kožice luka, pun je metalne mineralnosti koja podsjeća na Bollingerove bijele i manje radikalne Selosseove šampanjce. Idealan je za pairing s hranom ali i da meditativno popijete nekoliko boca. Brad Pitt večeras će moći ponosno sjediti u Dolby Theatreu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.