Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vlasnici McDonald’sovih restorana bojkotiraju celebrity menije Cardi B i Offseta

cardi-b-mcdonalds

McDonald’sova najnovija celebrity suradnja je meni koji potpisuju Cardi B i Offset. Izbor moćnog hip hop para čini se logičan, no McDonald’s je naišao na neočekivane prepreke. Sve više franšizera odbija poslužiti meni Cardi B. Meni predstavljen kao “večernji spoj” objavljen je na Valentinovo i odmah izazvao prosvjede vlasnika McDonald’sovih lokala, piše Wall Street Journal.

Ugostitelji kažu da ne žele reklamirati stil života i tekstove pjesama Cardi B jer misle da nisu u skladu vrijednostima koje bi McDonald’s trebao promovirati. Zato u mnogim američkim McDonald’sima menija Cardi B nema u ponudi.  Meni je dio McDonald’sove linije Famous Orders, u kojoj sa slavnim pjevačima kriraju kobrendirane tematske menije.

Meniji Travisa Scotta, grupe BTS i Mariah Carey bili su hitovi, Cardi B je zasad problematična, ali Famous Orders je općenito jedan od najuspješnijih McDonald’sovih marketinških poteza zadnjih godina. Suradnje s reperima i pop zvijezdama McDonald’sov čine relevantnijim kod mlađe publike i drže ga u centru popularne kulture, gdje je uvijek bio. Meni Cardi B trebao bi promovirati McDonald’s kao mjesto za izlaske. “Ne mora sve biti boujee. Nađite djevojku ili dečka, uzmite dobru hranu i zabavite se, to je to,” kaže Offset u reklami za meni. No ugostitelji se boje da će Offset i Cardi B, privlačeći mlade parove, otjerati obitelji koje u McDonald’su više troše. Trend je posebno naglađen na jugoistoku SAD-a.   

“Cardi i Offset su kultni par koji je njeguje vlastitu tradiciju izlazaka u McDonald’s”, rekao je McDonald’sov američki direktor marketinga Tariq Hassan za portal Insider, “Ponosni smo što našom kampanjom dijelimo djelić toga s kupcima diljem SAD-a. Kampanja je posvećena ljubavi i slavi posebne trenutke koje svi dijelimo u McDonald’su.”

Ova izjava aludira na razloge izbora Cardi B i Offseta za meni koji je izišao na Valentinovo. Par, koji se vjenčao 2017, uvijek je bio iskren o svojim usponima i padovima, uključujući pokoji skandal s varanjem i otkazani zahtjev za razvod. Nije uvijek bilo romantično, pa je odabrati Cardi i Offseta za meni za Valentinovo kao za božić umjesto menija Mariah Carey stavite meni Tima Allena (Tim Allen je glumac iz čuvenog božićnog filma u kojem Djed Mraz umire), piše kritičarka portala Vulture. 

“Ipak, godinama su u braku pod lupom javnosti, imaju zajedničku obitelj i još uvijek nalaze vremena za seksi spojeve i javne demonstracije nježnosti. Oni su zabavan par koji s lakoćom lansira prvi celebrity meni na temu ljubavnih veza”. Meni je lansiran u vrijeme Super Bowla ne samo radi dosega nego i zato što su Cardi B i Offset na prvi spoj otišli upravo na Super Bowlu 2017.  No, mnoge internetske kritičare reklama je podsjetila na video koji su za draguljarnice Tiffany snimili Beyonce i Jay-Z: a koji se ne obraća nikome stvarnom. Publika se ne može identificirati ni sa čime što bogati slavni crni pjevači poručuju u takvim reklamama, a cijene burgera i deserata iz menija Cardi B dodatno ih nerviraju jer tone dragulja i zlata na njoj i Offsetu ih samo podsjećaju na muke inflacije i očajnu vrijednost za novac koju s novim cijenama Amerikancima nudi McDonald’s.  

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.