Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

VELJAČA U BEOGRADU Legendarna Tri Šešira danas su neobičan spoj autentične Skadarlije i turističke zamke s prosječnom hranom

tri-sesira-g

Skadarlija je posebna ulica u Beogradu. Ona odiše prošlim vremenom o kojem čitamo u knjigama, nekad boemska, a danas pomalo turistička ulica. Na Skadarliji je jedan od najstarijih beogradskih restorana i svakako jedan od najpopularnijih, Tri šešira. U tom restoranu jeli su gotovo svi koji su posjetili Beograd, od Tina Ujevića do Geogrea Busha, od kralja Juana Carlosa do mora azijskih turista. Takav ugođaj i priča danas garantiraju posjećenost ali i upadanje u rang turističkih zamki, što Tri Šešira u jednu ruku i jest.

Dio u kojem Tri Šešira upada u klasične turističke gostionice je hrana. Kuhinja je naravno orijentirana na nacionalna jela u bazičnom, neiskvarenom formatu, kako je nekad bilo i kako bi trebalo biti, bez puno izmjena, inoviranja i izmišljanja. Međutim, sve bi to bilo dobro kad bi i jela bila dobra. Neka i jesu, ali cjelokupni doživljaj hrane kod Tri Šešira je prilično prosječan.

tri-sesira

Uzmimo za primjer jedno od najpopularnijih jela, ćevape. Oni nisu sočni, gumasti su i bezlični. Karađorđeva šnicla malo je bolja zbog paniranja i punjenja od kajmaka, ali meso je presušeno a kajmaka je premalo. Teleće pečenje je solidno, nimalo spektakularno. Krumpir također varira. Običan pomfrit je upravo to, običan, a mladi krumpir je možda i najbolji dio plate koju smo dobili u Tri šešira. Za početak smo uzeli i “pitu ispod saća” koja je vrlo dobra i koju konobar pomalo teatrealno reže ispred vas, nešto kao malo suzdržaniji Salt Bae. A upravo zbog toga se i dolazi u Tri Šešira. Njihovi konobari su simpatični na onaj starinski način koji je gotovo izumro u restoranima.

tri-sesira-1

“Na našim prostorima se pije rakija, nikad nije rano ili prekasno za nju,” rekao nam je konobar čim smo sjeli. Napričali smo se ugodno, odakle ste i koji su poznati gosti koji su posjetili Tri Šešira iz vašeg kraja, a sigurno ih ima jer kako smo rekli Tri Šešira su posjetili gotovo svi. Tradicija se jasno vidi u Tri šešira. Ono zbog čega se još odlazi u Tri Šešira je zabava, živa muzika, tamburaši koja čine dobar dio ambijenta. Tri Šešira je restoran s pričom, uvršten na sve must see liste za Beograd. Gotovo svi gosti koje smo vidjeli u Tri šešira bili su turisti, od velike grupe azijskih obitelji do mladih parova i tek ponešto lokalaca koji su u Tri Šešira došli na brzi ručak u pauzi od poslovnih obaveza.

Lokal je popularan i među dostavnim servisima, pa je gotovo stalno neki dostavljač ulazio i izlazio iz velikog restorana. Tri Šešira u punom seatingu može primiti više stotina ljudi po našoj procjeni, što je zaista impresivno. Sve te ljude treba nahraniti i zabaviti, pogotovo u večernjim satima, što Tri Šešira radi već više od 150 godina, a sigurni smo kako će raditi još dugo vremena. 

TRI ŠEŠIRA

Skadarska 29, Beograd

HRANA -3  VINO +3  AMBIJENT +4  SERVIS +4 

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.