Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

UZ ZABRANU RADA NEDJELJOM Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić potpuno je nekompetentan ili namjerno laže. Evo dokaza

arena

Jutarnji list danas prenosi izjavu Kristijana Staničića, direktora Hrvatske turističke zajednice, o planu Vlade da od 1. srpnja zabrani rad nedjeljom. Za razliku od niza turisitčkih djelatnika, koji žestoko kritiziraju novi zakon, gospodin Staničić, koji se ni pod cijenu žrtvovanja bitnih interesa hrvatskog turizma, ne želi zamjeriti predsjedniku Vlade, izjavio je da ne vidi nikakav problem u zabrani rada nedjeljom.

Štoviše, gospodin Staničić rekao je da su i u nekim drugim europskim turističkim zemljama, poput Španjolske i Slovenije, trgovine zatvorene nedjeljom. Sloveniji je turizam neusporedivo manje važan nego Hrvatskoj. A kad je riječ o Španjolskoj, gospodin Staničić ili namjerno laže ili ne zna o čemu govori.

U katoličkoj Španjolskoj, naime, trgovine normalno rade nedjeljom. Dapače, najveći španjolski lanac robnih kuća El Corte Ingles, u Madridu normalno radi nedjeljom i svim praznicima, od 10 ujutro do 10 navečer, a trgovine u Barceloni nedjeljom rade cijelu turističku sezonu, od svibnja do listopada, dok tijekom godine otvaraju nedjeljom kad žele, primjerice za božićni shopping i slično.

Španjolski zakoni ne zabranjuju rad nedjeljom. Poslodavci radnicima moraju osigurati najmanje 12 sati pauze između smjena i najmanje 1,5 slobodan dan u komadu tjedno, pa biraju vikende jer je to logično i u skladu s lokalnim životnim običajima. Španjolskim vladama ne pada napamet zabranjivati trgovcima da rade.

Žalosno je što je gospodin Staničić još jednom pokazao kako je nekompetentan za svoj posao, kao i i za obranu interesa hrvatske turističke industrije.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.