Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zatvorio se Leone. Prije samo četiri godine bio je to daleko najbolji kafić na Kvatriću i u kvartu

leone-g

Leone na Kvatriću, blizu ulaza na tržnicu, bio nam je jedan od najdražih zagrebačkih kafića. Stari Leone kuhao je jako dobru kavu, vrhunski čaj u listićima, rastakao je bar pet šest zanimljivih vina i pjenušaca na časše, cijedio odličan sok od crvenog grejpa i miješao solidne koktele.  Ni izbor piva nije bio loš, ondje smo prvi put u Zagrebu pili Schneider, a mali je kafić s nešto većom uličnom terasom bio neprekidno pun, osim vikendima kasno popodne i navečer.

Onda se negdje 2018. ili 2019. Leone na Kvatriću zatvorio, da bi se preselio u Galjufovu ulicu u skoro istom kvartu, oko 200 metara sjeverno prema Vlaškoj i Petrovoj. Leone na novoj adresi dao si je nadimak Speakeasy, što je obećavalo bar nešto  alkoholnih uzbuđenja. Umjesto toga, izbor vina i piva postao je upravo katastrofalan, a servis depresivno neprofesionalan: konobarica se jednom prilikom petnaestak minuta zabavljala s prijateljima dok su gosti uzaludno pokušavali naručiti pića ili platiti račun. Jedino je sok od grejpa ostao dobar.

Danas smo prošli kraj Leonea u Galjufovoj, kojeg više nema. Na prozoru je zalijepljen veliki natpis Lokal se iznajmljuje. Leone je počeo propadati onog trenutka kad se preselio na bitno lošiju lokaciju, i kad su ga napustili konobari koji se razumiju u kavu i alkohole. Zatvaranje je samo prirodni epilog priče o kafiću koji je bio doslovno odličan, da bi relativno brzo postao prilično grozan. Šteta.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.