Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Maximilian J. Riedel 8. ožujka u Esplanadi održava prezentaciju Riedelovih čaša Veloce

riedel-g

Prije mnogo godina Georg Riedel izveo je revoluciju u kušanju i ispijanju vina. Georg Riedel, predstavnik desete generacije istaknute staklarske obitelji, izmislio je čaše koje odgovaraju pojedinoj sorti i žanru vina. I tako je ime Riedel postalo univerzalni globalni sinonim za vrhunski vinski servis.

riedel-maximilian-case
Maximilian J. Riedel

Skoro svi restorani koji drže do sebe i skoro svi sommelieri koji drže do svog posla, morali su imati bar nešto Riedelovih čaša i dekantera. Pojedine Riedelove čaše poput Burgundy Grand Cru Sommelier, spadaju među najljepše vinske čaše koje smo ikad vidjeli. Georg Riedel prije desetak je godina dizajnirao i posebnu čašu za malvaziju: u procesu osmišljavanja čaše za malvaziju sudjelovali su i neki vodeći istarski vinari, kao i vlasnici zagrebačke MIVE, koja distribuira Riedelove čaše.

riedel-veloce-case

Georgov sin Maximilian J. Riedel, sadašnji predsjednik ove slavne austrijske tvrtke, 8. će ožujka u Zagrebu osobno voditi masterclass Riedelove linije Veloce. Veloce su strojno izrađene čaše, koje plijene lakoćom i elegancijom i koje ostavljaju dojam kao da je riječ o ručno puhanom staklu. Riedel proizvodi Veloce za čitav niz sorti i žanrova vina, od sauvignon blanca, rizlinga i šampanjca, do cabernet sauvignona, syraha i pinot noira.

riedel-veloce-decanter

Ovaj jedinstveni masterclass održat će se u zagrebačkoj Esplanadi 8. ožujka of 18 do 19 i 30 sati, uz cijenu od 80 eura po osobi. Svaki sudionik Riedelova masterclassa dobit će komplet od četiri čaše Veloce, koji je u maloprodaji skuplji od cijene ulaznice. No, najvažnija vrijednost koja se dobiva na ovakvim majstorskim radionicama, svakako je znanje.

RIEDEL Wine Glass Tasting by Maximilian Riedel

SRIJEDA, 08.03.2023.

Smaragdna dvorana, Esplanade, Zagreb

18:00 – 19:30

Ulazak na radionicu od 17:30

Ulaznice možete kupiti na MIVA web shopu

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.